Vyjádření SK Slavia Praha k nedělnímu utkání | SK Slavia Praha
Více

Vyjádření SK Slavia Praha k nedělnímu utkání

Klubový web přináší vyjádření SK Slavia Praha k nedělnímu ligovému zápasu s FC Viktoria Plzeň.

Zápas SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň, dvou nejlepších celků posledních deseti let v české fotbalové soutěži, měl být jedním z vrcholů podzimní fotbalové sezony. Utkání bohužel nebylo oslavou a radostí z fotbalu. Dlouhodobě bojujeme za ochranu zdraví hráčů a vystupujeme proti surové a nebezpečné hře. Po proběhlém zápase považujeme za štěstí, že ho naši hráči dokončili ve zdraví a v pořádku. Chtěli bychom týmu poděkovat za to, že se nenechal strhnout vypjatou atmosférou ke stejně nebezpečnému způsobu hry.

FC Viktoria Plzeň označila chování některých členů našeho realizačního týmu v průběhu celého zápasu za absolutně nedůstojné.

Obecně zcela souhlasíme s tím, že je potřeba zvýšit také kulturu a respekt ve vzájemném chování realizačních týmů. Jsme připraveni začít u sebe a přijmeme k tomu adekvátní opatření.

Dovolili bychom si však upozornit na jeden ze základních principů přírodních věd a poznávání světa, kterým je princip příčiny a následku neboli také princip kauzality. Podle tohoto principu je každá skutečnost, změna, jev či situace něčím zapříčiněna. Prosíme vedení FC Viktoria Plzeň a její tým, aby se příště vyvarovali agresivity a opakovaného ohrožení zdraví našich hráčů, a jménem klubu slibujeme, že se některá společensky nepřijatelná slova vůbec neobjeví.

Obvinění z rasismu ze strany hráče Jhona Mosquery bereme velmi vážně, protože podobné chování považujeme za neslučitelné se jménem SK Slavia Praha. Nabízíme FC Viktoria Plzeň možnost zřízení společného týmu právníků a expertů obou stran k důkladnému vyšetření celé situace. V případě potvrzení tohoto velmi vážného obvinění jsme připraveni přistoupit k exemplárnímu řešení vycházejícího z principu nulové tolerance k rasismu v klubu.

V této souvislosti bychom však rádi uvedli, že první výsledky našeho interního šetření neposkytly jakoukoliv indikaci toho, že by k podobnému jednání mohlo dojít. Samotní představitelé FC Viktoria Plzeň při odjezdu ze stadionu v Edenu uvedli, že pro tvrzení o rasismu nemají žádné důkazy. Je pro nás složitě představitelné, že hráč Jhon Mosquera nereagoval na takto závažnou urážku, ke které mělo dojít v průběhu zápasu, okamžitě po jejím vyslechnutí. Nerozumíme tomu, proč ji nezmínil ve chvíli, kdy podával ruku trenérovi Jindřichu Trpišovskému ani rozhodčímu, u kterého se při odchodu dlouze zastavil. O poskytnutí záběrů požádáme O2 a oslovíme další svědky této události.

Při vyšetřování celé situace bohužel musíme vzít v potaz i nepřípustné chování hráče Jhona Mosquery v průběhu druhého poločasu, a to jak ve vztahu k surové a nebezpečné hře, kterou se prezentoval, tak k jeho zastavení u rozhodčího, kterému nepokrytě naznačoval, že zápas byl ze strany rozhodčích zkorumpován. Toto ničím nepodložené obvinění je v kontrastu s rozhodnutím Komise rozhodčích, která jednomyslně potvrdila správnost chování rozhodčích v celém zápasu i oprávněné udělení tří červených karet.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články