​Jak se dostat na Slavii? Autem, vlakem, busem i tramvají | SK Slavia Praha
Více

​Jak se dostat na Slavii? Autem, vlakem, busem i tramvají

Všechny cesty vedou do Edenu. Pokud se chystáte na zápas, připomeňte si, jak se dostat na stadion městskou hromadnou dopravou nebo autem.

Městská hromadná doprava

Na Slavii se můžete vypravit autobusem, do zastávky Slavia se dostanete autobusy číslo 135 (Florenc – Chodov), 136 (Sídliště Čakovice – Jižní Město), 150 (Želivského – Na Beránku), 213 Želivského – Nádraží Uhříněves) a v případě nočního odjezdu ze stadionu i autobusem 913.

Do Edenu můžete vyrazit samozřejmě i tramvají, zastávkou Slavia projíždí tramvajové linky 4 (Kubánské náměstí – Sídliště Barrandov), 6 (Kubánské náměstí – Palmovka), 7 (Nové Strašnice – Radlická), 19 (Lehovec – Pankrác), 22 (Nádraží Hostivař – Bílá Hora). Po půlnoci můžete z Edenu vyrazit nočními tramvajemi 95, 97, 99.

Nejbližší linka metra je A, ze stanic metra Strašnická nebo Želivského se do Edenu dostanete pěšky (zhruba 1500m z obou stanic), případně máte možnost přestoupit na výše zmíněné autobusy či tramvaje, kterými dojedete od metra na stadion během pár minut.

Vlaková stanice Praha – Eden

Do Edenu se můžete vypravit také vlakem díky nedávno otevřené vlakové stanici, která se nachází na trati z Prahy do Benešova. Zastavují zde vlaky ze směru  Benešov, Říčany nebo Strančice. Pokud jedete do Prahy vlakem, který končí na Hlavním nádraží, můžete přestoupit na jeden z vlaků směr Eden a na stadionu jste snadno a rychle za osm minut vlakem.

Doprava autem a parkování u Edenu

Pokud jedete na zápas z jiného města, doporučujeme zaparkovat na jednom z P+R parkovišť na okrajích Prahy a na stadion se dopravit městskou hromadnou dopravou. Tyto parkoviště naleznete například na Chodově, Ládví, Opatově, Zličíně a nově také na Černém mostě. Kompletní seznam parkovišť P+R včetně cen naleznete zde.

Parkovat můžete samozřejmě i u stadionu, ovšem počítejte s omezenou kapacitou. Přímo u Edenu je hlídané parkoviště pro 70 automobilů, zaparkovat můžete i v OC Eden, nebo na Bohdalci. V blízkém okolí se nachází ještě Atrium Flora, VIVO! Hostivař a Westfield, odkud vedou přímo linky hromadné dopravy. Podrobnosti o parkování u stadionu si přečtěte  zde.

PARKOVACÍ MOŽNOSTI V OKOLÍ STADIONU

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články