Hráči na hostování: Skórovali Červ, Júsuf, Alijagič i Vlček | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Skórovali Červ, Júsuf, Alijagič i Vlček

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Dynamo Pardubice): Drobný ofenzivní záložník odehrál na hřišti Teplic úvodní hodinu hry, ve které spoluhráčům připravil několik slibných příležitostí, sám mohl skórovat krátce po změně stran, míč ale z hranice vápna poslal o kus vedle. Střídán byl v 62. minutě za stavu 1:0 pro Dynamo stavu čerstvým Šimkem, Pardubice nakonec na severu Čech zvítězili těsně 2:1.

Lukáš Červ (Dynamo Pardubice): Defenzivně laděný středopolař se ve víkendovém střetnutí se skláři poprvé v kariéře zapsal mezi prvoligové střelce. V Teplicích si totiž postavil v 79. minutě míč k penaltovému puntíku, Grigara poslal na opačnou stranu brány a vítěznou brankou zajistil konečné vítězství Dynama 2:1. Do statistik se zapsal i žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl ve 30. minutě duelu.

Patrik Hellebrand (SK Dynamo České Budějovice): Na hřišti pražských Bohemians odehrál mladý záložník téměř celé utkání, ve kterém se ale hosté příliš neprosadili a s klokany prohráli poměrem 1:3. Sešívaný středopolař byl ještě za stavu 1:2 v 86. minutě střídán ofenzivnějším Brandnerem.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): Nizozemský útočník odehrál proti zelenobílým 76 minut, v ofenzivě se ale tentokrát výrazněji neprosadil a v druhé půli byl nahrazen čerstvým Škodou.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Zkušený obránce odehrál celé utkání se Zlínem na pozici levého stopera. Spolu s Markem Suchým a Preislerem zabránil soupeři skórovat a podílel se tak na těsném, ale cenném vítězství Středočechů 1:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Třiadvacetiletý křídelník odehrál při vítězství na hřišti Karviné téměř 75 minut hry, ve kterých se prezentoval tradičně aktivním výkonem. Na pravé straně hřiště zaměstnával domácí obranu, bodově se ale tentokrát neprosadil a za stavu 1:1 jej na trávníku nahradil čerstvý Meszaros. Do statistiky se mladý útočník zapsal žlutou kartou, kterou mu rozhodčí ukázal v 73. minutě.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský útočník o víkendu opět skóroval, tentokrát rozhodl utkání v Karviné. Do hry se urostlý forward sice dostal až v 74. minutě za stavu 1:1, v nastaveném čase si ale naskočil na centr Faška, přehlavičkoval domácí obranu a poslal míč do odkryté sítě. Celkově se jedná už o třetí Júsufovu branku v probíhající ligové sezoně.

Matěj Jurásek (MFK Karviná): Po delší době se na ligových trávnících objevil i stále teprve osmnáctiletý křídelník. Do zápasu s Libercem naskočil v 81. minutě, do ofenzivy se ale příliš neprosadil a Karviná nakonec těsně prohrála.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Osmnáctiletý útočník pokračuje ve skvělých výkonech a pro defenzivy druholigových klubů je stále tvrdým oříškem. O víkendu se podílel i na vítězství nad silnou Duklou, které po tečované střele vsítil branku ve 37. minutě duelu. Vlašim poté přidala ještě druhou branku z penalty, zvítězila a upevnila si pozici na průběžně čtvrtém místě tabulky. Denis Alijagič vydržel na trávníku do 87. minuty, kdy byl střídán defenzivnějším Zukalem.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý záložník odehrál proti Pražanům celé utkání, ve kterém aktivním výkonem pomohl Vlašimi k zisku cenných tří bodů.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský záložník strávil proti Dukle na trávníku přes sedmdesát minuty hry, ve které pomohl domácím k dvoubrankovému vedení. Na trávníku jej v 78. minutě vystřídal čerstvý Červenka,

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Proti Dukle odehrál talentovaný ofenzivní univerzál celé utkání, v ofenzivě opět předvedl aktivní výkon, i díky němu domácí nakonec zvítězili.

Filip Prebsl (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve osmnáctiletý obránce předvedl proti Pražanům jistý výkon, soupeři nedovolil skórovat a velkou měrou tím přispěl k zisku cenných tří bodů.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): I po delším zranění předvádí mladý brankář jisté výkony a s Duklou si připsal už druhé konto v řadě. V utkání s armádním klubem čelil hned pěti střelám na bránu, pokaždé byla ale pozorný a žádný míč za svá záda nepustil.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Stoper Jihlavy poprvé v sezoně skóroval a rozhodl tak o remíze na hřišti Jihlavy 1:1. Mladý obránce se prosadil už ve 27. minutě, kdy si naskočil na centr z levé strany a překonal bezmocného domácího gólmana. Jihlavě v průběžné tabulce soutěže patří desáté místo s dvoubodovou ztrátou na deváté Táborsko.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články