V neděli od 15:00 v Edenu proti Teplicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 v Edenu proti Teplicím

Slávisté v neděli od 15:00 přivítají v Edenu poslední Teplice, kvůli novým opatřením může na zápas pouze 1000 fanoušků.

První proti poslednímu. Do Edenu v neděli dorazí Teplice, které prožívají nepodařený vstup do sezony. Série šesti porážek v řadě přikovala klub ze Stínadel na šestnáctou příčku v tabulce.

„Pro nás je to další zápas na naší cestě. O podcenění nemůže být řeč, protože my víme, za čím si jdeme. Prožili jsme si v sezoně horší i lepší okamžiky, tak to je, každý tým to zažívá. Teď jsme v takovém lepším období a budeme to chtít v neděli potvrdit. I když jsou poslední, tak se na ně budeme připravovat stejně jako na Feyenoord a ostatní soupeře,“ vysvětluje asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Mají své problémy, trochu se trápí. Musíme to brát z našeho pohledu, bude to o nás. Věřím, že se nám podaří do zápasu skvěle vstoupit jako v posledním ligovém zápase proti Jablonci a že to zvládneme,“ věří střelec šesti ligových branek Ivan Schranz.

Oba týmy na sebe narazí v letošní sezoně už podruhé. První vzájemnou konfrontaci proměnil na konci července slovenský kanonýr ve své galapředstavení. Při výhře tři jedna nasázel všechny tři branky sešívaných.

„Nejdůležitější pro mě byla první branka, protože jsem se dokázal rychle gólově chytit. To bylo to nejkrásnější a nejdůležitější,“ těší Ivana Schranze.

„Ještě to není ani půl roku, ale je to pořád živé. Není to tak dávno, co tam Schranzík dal hattrick, byly tam i další povedené individuální výkony. Týmový výkon tam ještě nebyl tak povedený, byl to začátek sezony, teprve jsme se rozjížděli a zabudovávali nové hráče. V neděli je to zápas o něčem jiném, hrajeme doma a proti jinému trenérovi. Tým je taky částečně obměněný. Věřím, že to bude s podobným výsledkovým koncem pro nás,“ pevně věří asistent Köstl.

Kvůli zhoršující se situaci ohledně covidu a zpřísnění vládních opatření nebudou sešívaní moci počítat s podporou, na kterou jsou léta v Edenu zvyklí. Na nedělní utkání smí dorazit jen tisíc fanoušků.

„Jsme jeden z týmů, které to ovlivní nejvíc. Fanoušci nás vždycky hnali, pravidelně sem chodilo nad deset tisíc diváků, což vám vlije obrovské nadšení do té hry. Je nám to líto hlavně vůči nim, víme, že i v osobních životech to spousta lidí nemá jednoduché. Možná jsme byli jedna z posledních radostí, kterou teď v životě měli. O to větší je to zodpovědnost, protože víme, že budou koukat u televizních obrazovek a my je chceme potěšit. Budeme tak přistupovat ke každému zápasu a budeme chtít, aby byli šťastní alespoň skrze obrazovky, když to nemůžou prožívat s námi naživo,“ slibuje asistent trenéra.

„Naši fanoušci jsou úžasní, ženou nás vpřed za každých okolností, za to jim patří velký dík. Bohužel to budeme muset zvládnout bez nich a bojovat i za ně,“ mrzí Ivana Schranze.

V závěru čtvrtečního souboje v Evropské konferenční lize byl Alexander Bah odnesen ze hřiště na nosítkách. A slávisté po vystřídání dánského obránce, autora gólové asistence, v nastaveném čase inkasovali na 2:2.

„Alex se neprodleně podrobil důkladným vyšetřením v Ústřední vojenské nemocnici, kam odjel už během zápasu. Naštěstí se nepotvrdily obavy, které jsme měli, protože to nevypadalo vůbec dobře. Je otřesený, má dva až tři dny klidový režim. Myslím si, že start proti Teplicím není pravděpodobný,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Utkání proti Teplicím začíná v neděli už v 15:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články