Slavia přišla o strahovskou neporazitelnost | SK Slavia Praha
Více

Slavia přišla o strahovskou neporazitelnost

Dva roky trvající sérii slávistické domácí neporanitelnosti ukončil Baník Ostrava, který na Strahově vyhrál 2:1. Na ligové vítězství tak čekáme už čtyři zápasy. Aktivní hosté se ujali vedení po půlhodině brankou Pospěcha, těsně před přestávkou vyrovnal z penalty Pavel Kuka. Ve druhém poločase jsme zpřesnili, vedoucího gólu jsme se ale nedočkali, udeřil naopak soupeř – trefil se Marek Heinz. Červenobílým se poté nepodařilo vytvořit si soustavný tlak a podruhé v probíhajícím ročníku přišli o všechny body.
Dva roky trvající šňůru slávistické domácí neporanitelnosti ukončil Baník Ostrava, který na Strahově vyhrál 2:1. Na ligové vítězství tak čekáme už čtyři zápasy. Aktivní hosté se ujali vedení po půlhodině brankou Pospěcha, těsně před přestávkou vyrovnal z penalty Pavel Kuka. Ve druhém poločase jsme zpřesnili, vedoucího gólu jsme se ale nedočkali, udeřil naopak soupeř – trefil se Marek Heinz. Červenobílým se poté nepodařilo vytvořit si soustavný tlak a podruhé v probíhajícím ročníku přišli o všechny body.

V sestavě Slavie nahradil na postu štítového záložníka zraněného Patrika Gedeona Milan Zachariáš, na levé straně zálohy nastoupil Martin Lukeš.

„Viděli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme nehráli dobře a paradoxně jsme vyrovnali z penalty po jedné vydařené akci. Po přestávce jsme se podstatně zlepšili, z prvního střeleckého pokusu hostů jsme ale inkasovali,“ povzdechl si trenér Miroslav Beránek. „Snažili jsme se oživit hru střídáním, ale museli jsme z obrany stáhnout Milana Zachariáše, který si ledoval koleno a už nemohl. Jinak by se na trávník dostal i Tomáš Došek,“ pokračoval Beránek. „Chtěli jsme náš projev zjednodušit, ale byli jsme křečovití. Rozhodly dvě standardní situace, které jsme neubránili,“ připomněl, že obě branky Baníku padly po rohu.

Rozebírat do médií výkon jednotlivých fotbalistů trenér domácích nechtěl. „To nedělám nikdy, utkání si zhodnotíme v úterý,“ prohlásil.

Kouč hostů František Komňacký byl z pochopitelných důvodů mnohem spokojenější – jeho svěřenci si upevnili první místo v tabulce a navíc odčinili strahovský debakl 0:7 z loňské sezóny. „Jeli jsme do Prahy s tím, abychom ukázali, že naše postavení a výkony nejsou náhodné,“ řekl na úvod. „Narazili jsme na soupeře, který je silný a chce hrát fotbal. Věděli jsme, že Slavia bude usilovat o vítězství. Z toho vycházel způsob hry, zaměřili jsme se na protiútoky, které se nám docela dařily. Dostali jsme se do šancí a dokázali je i proměnit. Protivník si příležitosti vytvořil také, po přestávce měl navrch, ale chybělo mu štěstí,“ pokračoval Komňacký ve svém komentáři. „Ale naše výhra nebyla náhodná, šli jsme jí naproti,“ uzavřel.

Ohlasy slávistů
Fotogalerie

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články