Směr Berlín. Slávisté zamířili na klíčový zápas s Unionem | SK Slavia Praha
Více

Směr Berlín. Slávisté zamířili na klíčový zápas s Unionem

Slavisté v úterý odjeli vlakem z Edenu do Berlína, kde je ve čtvrtek večer čeká přímý souboj o postup ze základní skupiny Evropské konferenční lize proti tamnímu Unionu.

„Jsme nažhavení na každý zápas. Víme, že to je přímý boj o postup, je to hodně silné mužstvo. V posledním zápase porazili doma Lipsko 2:1. Ten zápas jsme viděli, když jsme cestovali do Olomouce, takže jsme na to s klukama koukali. Je to fyzicky hodně silný tým, běhavý, důrazný. Mají dobré brejkové situace, mají na to skvělé hráče. Ale hráli na svém stadionu, my ten zápas budeme hrát na Olympijském stadionu, což si myslím, že je pro nás trošku výhoda. Navíc má být jen pět tisíc diváků. Jedeme tam s cílem postoupit, chceme vyhrát, i když nám remíza stačí k postupu. Žádný zápas se nedá hrát na remízu, vždycky hrajeme na vítězství, ale bude to hodně těžké,“ říká asistent trenéra Zdeněk Houštecký

„Atmosféra v týmu je dobrá. Samozřejmě se těšíme na velké finále, snad to dopadne jako naposledy a získáme všechny body. Je to krásný stadion, dobrý soupeř. Dáme do toho sto procent a doufám, že vyhrajeme,“ říká před posledním utkáním Alexander Bah.

V prvním vzájemném utkání dohrával v Edenu soupeř o deseti, Slavia vyhrála 3:1, skóre otevřel Alexander Bah. Dánský obránce se zranil při utkání s Feyenoordem a jeho start ve čtvrtečním zápase je nejistý. 

„Alex je náš stěžejní hráč, takže bychom byli rádi, kdyby k dispozici byl. Jde o to, že doma ty zápasy zvládáme. Jsme na to před našimi fanoušky zvyklí. Když si na to vzpomeneme, tak jsme ten zápas začali skvěle, i když byl Union v jedenácti, tak jsme je přehrávali. Připravili jsme se na to s klukama perfektně a vycházelo nám všechno, co jsme si řekli. Potom šel Union do deseti, do poločasu jsme s tím měli trošku starosti, než jsme se srovnali a po změně stran to nebylo úplně ono. Dobrými střídáními jsme ten zápas zlomili na svojí stranu a vyhráli jsme. Ale tenhle zápas si myslíme, že bude o něčem jiném. Je to poslední utkání a oni do toho musí jít s totálním nasazením. Stejně jako my,“ říká Zdeněk Houštecký.

„Pamatuji si fantastickou střelu levačkou. Ne, bylo to trochu se štěstím, dorazil jsem to po rohu. V tom zápase jsme dali tři dobré góly a uvidíme, jestli na to můžeme navázat,“ vzpomíná na svůj gól Unionu Alexander Bah.

Tým pocestuje do Berlína vlakem. „Přímo u Edenu je vlaková zastávka, takže vlak nám přijede až sem. Máme to minutu z kabiny, přesuneme se do vlaku a autobus na nás potom bude čekat v Berlíně na nádraží. Určitě je to lepší než autobusem. Letecky trvá dlouho cesta na letiště, odbavení a tak. Zhodnotili jsme to a s týmem se rozhodli pro vlak. Je to pohodlné, je to dobré cestování. Teď jsme byli vlakem v Olomouci, tam jsme vyhráli, tak snad se to zopakuje,“ doufá asistent trenéra.

„Nejradši bych necestoval vůbec. Cestování vlakem je v pohodě. Užiju si čas s ostatními kluky. Je jedno, jestli je to letadlem nebo vlakem, hlavně když se tam dostaneme,“ říká Alex Bah.

Slávisté se v zápase budou muset obejít bez útočníka Jana Kuchty, který nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám. „Kuchťák je nejenom střelec, on dokáže pro tým strašně dobře pracovat, umí skvěle napadat, má dobrý driblink. Má všechno, co by měl útočník mít a momentálně je to náš nejlepší útočník. To potvrzuje i na hřišti jako v posledním zápase. Určitě nám chybět bude, je to škoda, ale nedá se nic dělat, musíme ho nahradit a poradit si i bez něj,“ dodává trenér Houštecký.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články