Spokojenost! Talovjerov? Hráč přesně pro nás | SK Slavia Praha
Více

Spokojenost! Talovjerov? Hráč přesně pro nás

Asistent hlavního trenéra Zdeněk Houštecký zbilancoval první týden portugalského soustředění a promluvil také o návratu opor i nových tvářích v kádru.

Sedm dní přípravného kempu v Algarve z devatenácti je za vámi, panuje spokojenost?
„Kluci jsou fantastičtí. Je neuvěřitelné, co tady polykají za dávky a jak to zvládají. Je vidět, že i přes svátky něco dělali. Kdyby nic nedělali, tak by tohle nemohli zvládnout." 

Zníte hodně spokojeně...
„Mám k tomu taky důvod. Jsme z nich nadšení, vážně, mají fantastický přístup.“

Těší vás také fakt, že s balonem trénují uzdravující se Lukáš Provod a David Hovorka? V tréninkovém zápřahu je i Ondřej Kúdela.
„Když se bavíme o hráčích, kteří jsou po rekonvalescenci, jako je Hovorka, Kúdela a Provod, tak cítíme velkou radost. Kluci z druhé strany sdílí to samé, protože jsou tady s týmem. Zvládají už i velké tréninkové dávky... Zapojili se i s týmem a vypadají fakt dobře. Věříme, že se brzy připojí úplně na sto procent k týmu.“

Jaký dojem na vás dělá zimní posila z Českých Budějovic Maksym Talovjerov?
„Maksym je hráč, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Jeho fotbalové a fyzické dispozice jsou přesně do našeho fotbalu. Myslíme si, když dneska vidíme, jak všechno zvládá a jak k tomu přistupuje, že jsme po fotbalové i fyzické stránce udělali dobře. Jsme rádi, že tu je s námi.“

Na soustředění je přítomna i řada mladíků z Vlašimi včetně nejlepšího střelce první ligy Denise Alijagiče. Zvládájí tréninkové dávky? 
„Z kluků z Vlašimi jsme nadšení. Furt jsme čekali, kdo z nich odpadne, ale oni to zvládají na výbornou. Zapadli sem úplně jak zadek na hrnec (smích). Je to příjemné překvapení.“

Jaký bude mít tým program v dnech následujících?
„Kluci teď zvládli nejtěžší fázi soustředění. Samozřejmě pořád pojedeme na plný plyn, ale budou to už víc herní věci a kratší tratě. Dostali do sebe tu nejtvrdší a nejhorší část, kterou žádný hráč nemá rád, teď se to bude pomalu otáčet k tomu lepšímu – hernímu stylu." 

Tak snad všechno půjde dál tak dobře...
„Snad ano. Teď všechno klape, je nádherné počasí v nádherném prostředí. Hotel výborný, jídlo také. Máme tady úplně všechno, co je potřeba, jsou tu skvělé fotbalové podmínky. Jako trenéři jsme nadmíru spokojení se vším tady.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články