Forma? O tu strach nemám. Chci být dál přínosem | SK Slavia Praha
Více

Forma? O tu strach nemám. Chci být dál přínosem

Na startu roku 2022 prodělal covid, za spoluhráči do Portugalska přicestoval v sobotu. „Jsem moc rád, že tady můžu konečně být,“ těší Alexandera Baha.

Bah měl pozitivní test na koronavirus na začátku nového roku těsně před návratem do České republiky z dovolené. Slávisté tak do leteckého speciálu směr portugalské Faro nasedli 5. ledna bez něj.

„Čekal jsem hodně dlouho, až budu zase zdravý. Bylo to trošku komplikované, po Novém roce mi vyšel pozitivní PCR test, pak negativní a následně zase pozitivní. Na konci jsem ale měl dva negativní testy za sebou, takže jsem mohl opustit izolaci. Bylo to trošku hektické, ale teď jsem tady,“ vypráví Alexander Bah.

Stejně jako jeho krajan Mads Emil Madsen si na jihu Evropy odbývá svou premiéru. „Je to moje první návštěva Portugalska, počasí je dobré, hřiště taky. Je to super. Dokážu si představit, že by tady bylo ještě tepleji, ale je to určitě lepší než v Praze v těchto dnech,“ usmívá se dánský univerzál.

Tým v neděli dostal po náročném programu volno, do první tréninkové jednotky zasáhl Bah v pondělí odpoledne.

„Trénink nebyl tak náročný. Bylo krásné se vrátit, zase se dotknout balonu. Trošku jsem si zaběhal, bylo to v pohodě. Je skvělé si zase zahrát s klukama a doufám, že se mi brzy vrátí forma.“

Třiadvacetiletý Dán prožil z osobního pohledu velmi podařený podzim. Ve FORTUNA:LIZE naskočil do 15 zápasů a vstřelil tři góly, další tři pak připravil pro své spoluhráče. Další branky přidal v Evropě, skóroval proti Legii Varšava i Unionu Berlín.

15. ledna 2021 si odbyl soutěžní debut v dánském národním týmu, v dresu jistého účastníka MS 2022 v Kataru zasáhl do utkání ve Skotsku.

„Podzim byl dobrý, ale vždy to může být ještě lepší, toho jsem si vědom. Jak z mé strany, tak i ze strany našeho týmu. Prošli jsme do další fáze Evropské konferenční ligy, jsme na prvním v české lize, kam patříme. Doufám, že budu pro tým dál přínosem, to je můj hlavní cíl do zbytku sezony.“

Sešívaní se v Algarve budou připravovat až do neděle, strach z dohánění tréninkového manka ale Bah nemá.

„Pro mě je hlavní, že jsem zpátky s týmem. Moje kondice je dobrá, teď si jen potřebuju trošku zatrénovat s míčem, něco naběhat. Brzy budu zase ve formě, o to strach nemám,“ zavírá pilíř základní sestavy Slavie.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články