Hráči na hostování: První gól Touly, trefy i pro Riga s Takáscem | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: První gól Touly, trefy i pro Riga s Takáscem

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): V prvním utkání finále o konečné sedmé místo na hřišti Olomouce nastoupil sedmadvacetiletý obránce na pozici levého beka a spolehlivým výkonem přispěl k vítězství 2:1.

Jan Stejskal (SK Sigma Olomouc): Talentovaný brankář odchytal proti Mladé Boleslavi celé utkání, ze sedmi střel na bránu dvakrát inkasoval a Hanáci tak těsně prohráli.

Laco Takács (FC Baník Ostrava): Proti Hradci Králové odehrál celé utkání, ve kterém patřil k nejvýraznějším hráčům na trávníku. Ve 24. minutě povedenou hlavičkou srovnal skóre zápasu na 1:1, v 59.minutě obdržel pak žlutou kartu. Spolehlivou defenzivní hrou ve zbytku utkání pomohl Baníku ke konečnému vítězství 3:1.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Mladý gólman nastoupil do obou zápasů Pardubic odehraných v uplynulém týdnu. Proti Karviné neměl příliš mnoho práce, udržel ale čisté konto a pomohl tak k extrémně důležitému vítězství 2:0. Ve úterním zápase se ševci ze Zlína sice ze čtyř střel na bránu jednou inkasoval, Východočeši ale dokázali utkání s lídrem tabulky o udržení dotáhnout alespoň k bodu za konečnou remízu 1:1.

Lukáš Červ (FK Pardubice): V uplynulém týdnu odehrál talentovaný defenzivní záložník oba zápasy, důvěru trenérů splatil spolehlivou hrou ve středu hřiště a patřil k důležitým stavebním kamenům jak při výhře nad Karvinou, tak v zápase se Zlínem.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Jak proti Jablonci, tak v zápase s Karvinou nastoupil čtyřiadvacetiletý stoper v základní sestavě. Severočechům se však v posledních kolech příliš nedaří, Jablonci podlehli 0:2 a ze zápasu s Karvinou si odvezli pouze bod za remízu 2:2.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Proti Teplicím i Bohemians odehrál zkušený křídelník shodně přes hodinu hry. Bodově se sice neprosadil, aktivní hrou ale přispěl k zisku celkem čtyř bodů, které před posledním kolem drží Jablonec nad barážovými příčkami tabulky skupiny o udržení.

Michal Beran (Bohemians 1905): V utkání se Zlínem odehrál drobný záložník 86 minut, ve kterých patřil k nejaktivnějším hráčům klokanů i díky jeho aktivitě zelenobílí zvítězili jasně 4:1. V následném utkání proti Jablonci strávil na trávníku pouze první poločas, za stavu 1:0 byl na začátku druhé půle střídán čerstvým Vaníčkem.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Šestý a sedmý gól v sezoně vsítil talentovaný, stále teprve devatenáctiletý záložník Slavie. V utkání proti Třinci nejprve v 59. minutě jistě proměnil pokutový kop, o chvíli později navýšil vedení Středočechů druhou brankou a přispěl tak k důležitému vítězství 4:1. V následujícím duelu na trávníku Dukly se mu už tolik nedařilo, ze hřiště byl stažen už ve 46. minutě výměnou za Zlatohlávka.

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Dvacetiletý útočník zaznamenal proti Třinci svoji první druholigovou branku. Do utkání sice naskočil pouze na závěrečných šest minut, ve druhé minutě nastavení ale přetlačil hostujícího obránce a zvýšil na konečných 4:1. Ve středečním utkání s Duklou dostal příležitost už v 66. minutě, proti Pražanům ale neskóroval a zápas skončil remízou 1:1.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): V zápasech s Třincem i Duklou pochytal hned několik nebezpečných střel, v každém z duelů ale inkasoval jednu branku. Před posledním kolem soutěže tak drží Vlašim třetí pozici v tabulce, v přímém souboji o baráž o FORTUNA:LIGU se o víkendu střetne s prozatím druhou Opavou.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Devatenáctiletý střední záložník nastoupil v základní sestavě jak do zápasu s Třincem, tak do utkání na hřišti Dukly. V obou případech podal spolehlivý výkon a výrazně se podepsal pod zisk celkem čtyř bodů.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Rychlonohý křídelník také v uplynulém týdnu odehrál oba zápasy Vlašimi, přes svoji aktivní hru se ale tentokrát bodově neprosadil.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný defenzivní záložník odehrál proti Třinci celý zápas, na trávníku pražské Dukly pak vydržel 65 minut, než byl střídán čerstvým Michalem Hoškem.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): Dvacetiletý krajní obránce sice vypadl v posledních zápasech ze základní sestavy, proti Dukle ale dostal důvěru na závěrečných 25 minut hry. Na trávník naskočil za průběžného stavu 0:1 a Středočechům pomohl alespoň srovnat skóre na konečných 1:1

Antonín Kinský (MFK Vyškov): V duelu proti Jihlavě pochytal tři střely soupeře, za záda pustil jen jediný míč a pomohl tak k cenné výhře 2:1.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlý stoper odehrál celý zápas na trávníku Třince, přes veškerou snahu ale nezabránil těsné porážce 0:1.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Opora jihlavské defenzivy odehrála jak zápas na hřišti Vyškova, tak duel s Příbramí. V prvním případě sice Vysočina prohrála, v zápase se Středočechy si ale spravila chuť a zvítězila těsně 2:1.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Čtyřiadvacetiletý záložník odehrál v základní sestavě zápasy s Duklou i Chrudimí, v prvním jmenovaném duelu přispěl k výhře 2:1, v utkání s Chrudimí pak obdržel žlutou kartu a na začátku druhého poločasu byl střídán čerstvým Texlem.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): V zápase proti Žižkovu odehrál 73 minut, ve kterých domácím pomohl k vedení 1:0, které modrobílí udrželi až do závěrečného hvizdu.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články