V neděli od 17:00 v Edenu 303. derby | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 v Edenu 303. derby

Slávisté vyhlíží závěrečný zápas stříbrné sezony. Eden v neděli od 17:00 uvidí 303. derby, o blížícím se duelu promluvili záložník Petr Ševčík a asistent Jaroslav Köstl.

Sešívaní uzavřou sezonu soubojem s odvěkým pražským rivalem potřetí za poslední čtyři ligové ročníky. V případě vítězství srovnají letošní zápasovou bilanci na 2:2.

 „Samozřejmě nás mrzí, jak sezona dopadla. Nesplnili jsme cíl, který jsme měli. Na druhou strany nás čeká největší zápas v lize - derby, uděláme všechno pro to, abychom potěšili naše fanoušky,“ říká před posledním zápasem sezony asistent trenéra Jaroslav Köstl.

 „V tomhle zápase se nemusíme nikdy bát o motivaci. Chceme být pořád vládci Prahy,“ nepochybuje záložník Petr Ševčík.

Červenobílí po tříleté nadvládě nad tuzemským fotbalem v letošním ročníku skončí druzí, poslední zbytky naděje na čtvrtý mistrovský titul v řadě sebrala středeční remíza na hřišti Baníku Ostrava.

 „Sezona byla dlouhá, hned na začátku se dají hledat příčiny, utekl nám začátek, hlavně v Evropě. V Konferenční lize jsme se dostali daleko, takže jsme hráli dvakrát týdně, ale trochu jsme trpěli na soupisku. Bylo hodně zranění i nemocí. Pro příští sezonu musíme být silnější hlavně ve venkovních zápasech,“ objasňuje Jaroslav Köstl.

 „O titul jsme přišli zbytečnými ztrátami. Tyhle týmy jsme měli přehrát. V závěru už si to Plzeň zkušeně pohlídala,“ vysvětluje Petr Ševčík.

Nedělního soupeře povede do utkání jako hlavní trenér Michal Horňák, ve svém prvním zápase podlehl Slovácku 1:2.

 „Zápas se Slováckem nemá moc vypovídající hodnotu. Sparta sezonu směřuje ke dvěma zápasům - derby a středečnímu finále poháru. Trenér protočil sestavu a říkal, že nechce odkrývat karty,“ říká asistent trenéra.

 „Nemají o co hrát, ale derby je specifický zápas. Nezáleží na okolnostech, oba dva týmy budou chtít vyhrát,“ dobře zná souboje o Prahu Petr Ševčík.

Hráči i celý realizační tým věří, že je v posledním utkání sezony poženou vyprodané tribuny.

 „Těšíme se na fanoušky. Doufám, že se hezky rozloučíme se sezonou. Nebyla to žádná tragédie, to jsou jiné věci na světě. Jednou se i na tuhle sezonu bude vzpomínat. Jeden soupeř byl prostě v lize letos lepší. Věřím, že klukům přijde za sezonu poděkovat celý stadion,“ těší se na velkou návštěvu Jaroslav Köstl.

 „Bude to poslední zápas. My i fanoušci se budou chtít rozloučit. Očekávám plný dům,“ říká Petr Ševčík.

Z utkání proti Baníku musel už po 22 minutách hry odstoupit kvůli zranění Ondřej Kúdela.

„Kúdela dostal ránu do oblasti kolene, nešlo pokračovat. Probíhají procedury a uvidíme, jestli ho budeme moct využít do zápasu,“ uzavírá asistent trenéra Jaroslav Köstl.

303. derby začíná v Edenu v neděli v 17:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace najdete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte se společně s námi rozloučit se sezonou. 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články