​Petar Musa zůstává v Portugalsku | SK Slavia Praha
Více

​Petar Musa zůstává v Portugalsku

Petar Musa, který na konci srpna zamířil ze Slavie do Boavisty, splnil klauzuli o deseti vstřelených brankách obsaženou ve smlouvě a původní hostování se tak změnilo v přestup.

Musa v probíhajícím ročníku Primeira Ligy nastoupil do 27 střetnutí, odehrál 2312 minut, hned jedenáctkrát skóroval a tím aktivoval klauzuli obsaženou ve smlouvě. Přesto svou další budoucnost s Boavistou nespojí, již nyní je dohodnuto, že dále přestoupí do Benficy Lisabon. To pro Slavii znamená další příjem z podílu na dalším přestupu.

Benfica skončila v lize třetí a čeká ji kvalifikace Ligy mistrů.   

190 centimetrů vysoký útočník byl s jedenácti zásahy nejlepším střelcem Boavisty. Navrch přidal dvě asistence, proti Moreirense 1. května prožil zvláštní zápas, dal vítěznou branku na 2:1 a následně byl po druhé žluté kartě premiérově v nejvyšší portugalské soutěži vyloučen. Boavista obsadila dvanáctou příčku tabulky, o jedno místo si tak polepšila oproti předchozímu ročníku.

Letošní sezonu začal rodák ze Záhřebu ve Slavii. Král střelců ligové sezony 2019/20 nastoupil v sešívaném do dvou ligových utkání, proti Zlínu i Teplicím šel na hřiště coby střídající hráč. Představil se i v obou duelech 3. kola kvalifikace Ligy mistrů proti Ferencvárosi, v Budapešti odehrál 38 minut, v domácí odvetě 16 minut. Gól se mu vstřelit nepodařilo.

V předchozím ročníku si Musa vyzkoušel i Bundesligu. Hostoval v Unionu Berlín a klubu z hlavního města pomohl ke kvalifikování se do evropských pohárů. Nastoupil do dvanácti zápasů, šest odehrál v základní sestavě. Proti Stuttgartu vstřelil svou premiérovou branku v Bundeslize a přidal k ní ještě tři asistence.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články