Hráči na hostování: Dva body Juráska, Markovič s nulou | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dva body Juráska, Markovič s nulou

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): V odvetě finále skupiny o umístění odehrál celý zápas, ve kterém pomohl Boleslavi k remíze 2:2 a tím pádem i konečnému vítězství.

Michal Beran (Bohemians 1905): Při vítězství s Karvinou naskočil na hřiště v průběhu druhého poločasu a ve zbylých minutách pomohl klokanům udržet vedení 4:0.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Mladý gólman odchytal víkendový zápas v Teplicích. Na Stínadlech čelil jediné střele mezi tři tyče, jinak příliš práce neměl a Pardubice zvítězily 2:0.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Proti sklářům odehrál téměř celý zápas. Na trávníku působil jistým dojmem a zejména dozadu předvedl už tradičně spolehlivý výkon. Střídán byl v 86. minutě za stavu 2:0 čerstvým Tomlem.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Na trávníku Zlína nastoupil v základní sestavě a aktivním výkonem na pravém křídle pomohl Severočechům vyválčit remízu 1:1, která pro zelenobílé znamenala odvrácení baráže o FORTUNA:LIGU. Do statistik utkání se zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v 16. minutě. Na hřišti vydržel do 74. minuty, kdy jej v sestavě nahradil Pleštil.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Čtyřiadvacetiletý záložník nastoupil do závěrečného ligového utkání proti Táborsku v základní sestavě. Na trávníku vydržel až do 82. minuty, už jistě postupujícím domácím pomohl k remíze 1:1.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Se Zbrojovkou odchovanec Slavie nastoupil netradičně na levém křídle. Na trávníku strávil přes sedmdesát minut a aktivní hrou pomohl Táborsku k cenné remíze.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Talentovaný stoper nastoupil ve Varnsdorfu v základní jedenáctce, defenzivní povinnosti splnil na jedničku a pomohl hostům k zisku bodu za bezbrankovou remízu.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Rychlonohý křídelník předvedl v klíčovém utkání sezony o postup do prvoligové baráže skvělý výkon, v přímém souboji s Opavou si připsal dva body a dotáhl Vlašim k vítězství. Gólově se prosadil už v osmé minutě, kdy napřáhl zpoza vápna a skvostnou ranou propálil soupeřova gólmana. O půlhodinu později přesně nacentroval na nabíhajícího Gningueho, který přidal druhý gól Vlašimi. Na trávníku Matěj Jurásek vydržel do 70. minuty, kdy byl vystřídán odpočatým Solomonem.

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý útočník zaznamenal o víkendu svůj druhý gól v modrobílém dresu. Na hřiště se sice dostal až v 70. minutě, už o sedm minut později se ale nejlépe zorientoval ve vápně a pohotovým zakončením kolenem pojistil vedení Vlašimi, která v tu chvíli vedla už 3:0.

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Proti Opavě odehrál na levé záloze 83 minut, ve kterých patřil k oporám domácích a podílel se tak na konečné výhře 3:1.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Proti Opavě čelil urostlý gólman třem střelám mezi tři tyče, neporadil si pouze s pokusem Kopečného v samém závěru utkání. Snížení na rozdíl dvou branek už ale znamenal pouze kosmetickou změnu skóre.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Devatenáctiletý střední záložník odehrál proti Slezanům celé utkání, na středu zálohy předvedl tradičně spolehlivý výkon a patřil ke stavebním kamenům důležitého vítězství Středočechů.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): I další středový hráč Slavie, který se v posledních zápasech stáhl ze zálohy na kraj obrany, odehrál proti Opavě celé utkání, ve kterém patřil mezi nejaktivnější hráče na hrací ploše.

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): Mladý útočník naskočil proti Opavě na závěrečné minutky, ve kterých pomohl Vlašimi udržet vedení až do závěrečného hvizdu.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Zápas proti Dukle byl pro mladého gólmana speciální, právě z Julisky totiž před rokem přestoupil do Slavie. Proti Pražanům odchytal další výborný zápas, z pěti střel inkasoval jen jednu branku a velkou měrou se tak podílel na konečné remíze 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): Na trávník se v duelu s Duklou dostal až v 72. minutě, kdy domácí vedli 1:0. Díky svým defenzivním schopnostem sice zpevnil obranu Moravanů, hosté se přesto v samém závěru dokázali prosadit a vybojovat konečnou remízu.

FORTUNA:LIGA – Baráž o udržení

Mohamed Tijani (FK Teplice): Urostlý stoper nastoupil do prvního utkání baráže uprostřed teplické defenzivy a jako vždy působil hodně jistým dojmem. Spolu se zbytkem obrany soupeře téměř do ničeho nepustil a pomohl tak k nadějné výhře 3:0.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Proti Teplicím čelil mladý brankář hned osmi střelám, i přes několik skvělých zákroků za svá záda pustil tři pokusy domácích a v prvním zápase baráže tak neodvrátil porážku 0:3.

Marek Icha ((Sellier & Bellot Vlašim): Devatenáctiletý záložník dostal opět příležitost na pravém kraji obrany, na kterém čelil dvougólovému Fortelnému. I přes velkou snahu se obraně Vlašimi příliš nedařilo, kromě tří gólů v hostující síti modrobílé zachránila i tyč a několik pohotových zákroků Matyáše Vágnera.

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Na pozici levého záložníka odehrál přes sedmdesát minut hry, ke své skvělé střele ze střední vzdálenosti se ale tentokrát nedostal a nerozšířil tak svůj sedmigólový účet z letošní sezony.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): I stálice vlašimské středové řady nastoupila na severu Čech ve startující jedenáctce. Stále teprve devatenáctiletý odchovanec Slavie byl střídán v 77. minutě, kdy jej na trávníku nahradil ofenzivněji laděný Adam Toula.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Dynamický krajní hráč nastoupil v Teplicích v základní sestavě a na trávníku vydržel skoro celý zápas, ze hřiště byl stažen až v nastaveném čase.

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): V 77. minutě nastoupil na hřiště s cílem posílit útok Vlašimi, do konce utkání se už ale hostům skórovat nepodařilo.

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Na trávník naskočil společně s Jonášem Kneifelem, ani on se ale gólově neprosadil a Vlašim tak v příštím týdnu bude v odvetě dotahovat třígólové manko.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články