Směr Aigen. Slávisté zamířili na týdenní kemp | SK Slavia Praha
Více

Směr Aigen. Slávisté zamířili na týdenní kemp

V neděli ráno sešívaní nasedli do autobusu a odcestovali do Rakouska, kde zahájí přípravu na novou sezonu.

V prostředí oblíbeného Aigenu se budou svěřenci Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů připravovat sedm dní, od neděle 12. června do neděle 19. června.

„Těšíme se hodně, oproti předchozím sezonám byla pauza relativně dlouhá. Bylo fajn se po delší době v neděli ráno potkat v Edenu. Osobně jsem si odpočinul, se synem jsme strávili delší čas u moře, to byly krásné chvíle. Teď přišel čas vrátit se do práce,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Ve stejném duchu smýšlí i slovenský záložník Jakub Hromada. „Volno bylo dostatečně dlouhé a stihnul jsem si skvěle odpočinout. Byli jsme na dovolené u moře a potom jsem trávil čas s rodinou na Slovensku. Teď už se těším na kluky a začátek přípravy, i když ta první část bude náročná, ale většina z nás je na to zvyklá a věřím, že to všichni bez problémů zvládneme a připravíme se co nejlépe na začátek nové sezony. Všechno absolvujeme v Aigenu, v prostředí, které velmi dobře známe a máme tam vždy skvělý servis. Těším se na další výzvy, které nás letos čekají.“

Do Rakouska odcestovalo 28 hráčů, kádr tvoří zkušené stálice, nově příchozí posily Eduardo Santos a David Douděra, i řada mladíků, kteří ročník 2021/22 strávili na hostování. K týmu se teprve připojí Daniel Fila a David Jurásek, které čeká v pondělí kvalifikační zápas za reprezentaci U21 proti Andoře, a Moses Usor, který v neděli posunul B-tým vítězným gólem do baráže o postup do druhé ligy.

„Někteří naši hráči si stále plní reprezentační povinnosti, k týmu se budou připojovat postupně. Měli náročný program, bude to hodně individuální. Proto jsme soupisku znovu doplnili o mladé tváře a navrátilce z hostování. Jsme zvědaví, jakého progresu dosáhli,“ vysvětluje Jaroslav Köstl.

Na týdenním rakouském kempu bude trenérský tým dbát nejen na kondiční složku přípravy. „Vidím to zhruba padesát na padesát, polovinu času stráví kluci na hřišti, potřebujeme je vidět v herních situacích, druhou pak v lese při naběhávání kilometrů,“ prozradil náplň soustředění Köstl.

Po nedělním návratu budou slávisté trénovat v Edenu. Druhá fáze soustředění proběhne rovněž v Aigenu od neděle 26. června do 10. července. Během této doby odehrají červenobílí také dvě přípravná utkání. První z nich je naplánováno na 29. června proti úřadujícímu mistru řecké ligy Olympiakosu Pireus. Poslední den kempu, 10. července, absolvují sešívaní generálku před 2. předkolem Evropské konferenční ligy proti třetímu týmu uplynulé sezony maďarské ligy Puskas FC .

První evropské předkolo čeká slávisty 21. července, odveta o týden později. První kolo FORTUNA:LIGY proběhne během posledního červencového týdne.

Soupiska:

Brankáři: Kinský, Kolář, Kovář, Stejskal

Obránci: Bořil, Douděra, Hovorka, Jurásek D., Masopust, Eduardo, Vlček

Záložníci: Ekpai, Holeš, Hromada, Icha, Jurásek M., Madsen, Olayinka, Plavšić, Provod, Rigo, Ševčík, Traoré, van Buren

Útočníci: Fila, Horský, Sor, Usor

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články