Slavia získala Denise Halinského | SK Slavia Praha
Více

Slavia získala Denise Halinského

Do Slavie míří mládežnický reprezentant Denis Halinský. Osmnáctiletý obránce, který přichází z Příbrami, v Edenu podepsal tříletou smlouvu. Přípravu zahájí ve Vlašimi, kam by měl odejít pro podzimní část na hostování.

„Přestoupit do Slavie je pro mě velká čest. Vynaložil jsem fotbalu velké úsilí, jsem za to moc rád. Do Vlašimi se těším, mám rád nové výzvy a konkurenci. Budu na sobě dál pracovat a doufám, že jednou vyběhnu na hřiště v Edenu,“ říká Denis Halinský.

„Denise jsme sledovali dlouho, v osmnácti letech má všechno před sebou. Líbí se nám, že dokáže zahrát na více pozicích. Na stoperu, na krajích obrany, na šestce. Věříme, že je to hráč, který má schopnosti na to, aby se v budoucnosti popral o místo v prvním týmu Slavie. Od jeho působení ve Vlašimi si slibujeme, že nasaje atmosféru a styl, který se podobá tomu, kterým se profiluje slávistické áčko. Denisovi přejeme, aby se mu ve Vlašimi dařilo, aby dále rozvinul svůj talent," dodává za sportovní úsek Slavie Přemysl Kovář.

188 centimetrů vysoký stoper v loňské sezoně debutoval v seniorské kategorii. Během ročníku 2021/22 nastoupil v dresu Příbrami do 27 utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Dvakrát skóroval, 16. dubna vstřelil v 90. minutě vítěznou branku v domácím zápase proti Vlašimi. Trefil se i při výhře nad Žižkovem na začátku března.

Halinský prošel reprezentací do 19 let, za U20 si premiéru odbyl 1. června v přátelském duelu s Chorvatskem, když odehrál druhý poločas. Mladíci zvítězili 3:0 díky brankám Matěje Juráska a Marka Ichy, kteří se Slavií absolvovali v polovině června první soustředění v rakouském Aigenu.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články