Do Slavie se vrací odchovanec Matěj Valenta | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie se vrací odchovanec Matěj Valenta

Do Slavie přichází dvaadvacetiletý záložník Matěj Valenta. Odchovanec sešívaných, který naposledy působil v Českých Budějovicích, v Edenu podepsal smlouvu do června 2026.

Slavia využila u mládežnického reprezentanta klauzuli o zpětném odkupu, Valenta také díky statusu odchovance rozšíří soupisku červenobílých pro evropské poháry o jedno místo.

„Matěj udělal v poslední sezoně obrovský posun. Jsme moc rádi, že máme v týmu velkého slávistu, kterému navíc v aklimatizaci pomůže znalost prostředí i trenérů, kteří jeho potenciál ještě rozvinou. Držíme Matějovi palce,” říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek

„Splnil se mi sen, chtěl jsem se vždycky vrátit, slávista jsem odmala. Pořád tomu ale nemůžu úplně uvěřit. Tvrdě jsem pracoval, aby se mi to podařilo. Že se tak stane už po dvou letech je skvělé, tak rychle jsem to nečekal, asi nikdo. Dvě sezony v Budějovicích mi daly do života i kariéry hrozně moc, chci jim za to poděkovat. Teď se těším, co mě čeká tady, chci vyhrávat trofeje a tituly,“ říká Matěj Valenta.

„Zájem vyjádřilo více předních českých klubů, ale Matěj jednoznačně preferoval návrat do Slavie. Je rád, že se vrátil tam, kde vyrostl. Věřím, ze bude ve Slavii úspěšný a vyroste v důležitou postavu klubu," dodává Jiří Müller z agentury ESAM, která hráče zastupuje.

Valenta působil ve Slavii od přípravky, v sezoně 2018/2019 si připsal za první tým sešívaných dva starty. Debutoval 25. srpna 2018 proti Teplicím, při výhře 3:0 odehrál osm minut. Další minuty zapsal 26. září při vítězství 2:0 v domácím poháru na hřišti Ústí nad Labem.

Právě do severočeského klubu pak zamířil na hostování, dres Ústí nad Labem navlékal dvě sezony a ve druhé nejvyšší soutěži odehrál 36 zápasů. Před zahájením ročníku 2020/21 přestoupil do Českých Budějovic s klauzulí o zpětném odkupu.

Za Dynamo nastoupil během dvou posledních sezony do 40 utkání a stal se důležitým členem základní jedenáctky. 20. dubna 2021 oslavil při remíze 2:2 s Olomoucí i svůj premiérový zásah ve FORTUNA:LIZE, další branku přidal 27. listopadu proti Slovácku, při vítězství 3:2 bral i jednu asistenci.

181 centimetrů vysoký záložník prošel reprezentačními výběry do 18 i 19 let, 25. března 2022 byl u důležité výhry národního týmu v kvalifikaci o Euro proti Albánii.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články