David Kalivoda katapultoval juniorku hattrickem do čela tabulky | SK Slavia Praha
Více

David Kalivoda katapultoval juniorku hattrickem do čela tabulky

V devátém kole ČFL porazila naše juniorka silný Varnsdorf 4:1. Hlavním aktérem zápasu byl středopolař David Kalivoda, který měl prsty ve všech gólech svého týmu. První branku sám vstřelil těsně před přestávkou. V 76. asistoval u trefy Emmerlinga. A přesnými zásahy z 77. a 90. minuty pak ještě dovršil svůj hattrick.
V devátém kole ČFL porazila naše juniorka silný Varnsdorf 4:1. Hlavním aktérem zápasu byl středopolař David Kalivoda, který měl prsty ve všech gólech svého týmu.

Utkání mezi Slavií a Varnsdorfem již tradičně slibují zajímavý a vyrovnaný fotbal. Nejinak tomu bylo i tentokrát. O něco málo více ze hry měl v první půli Varnsdorf, který si první nebezpečnou příležitost vypracoval ve 13. minutě. Po spolupráci s Obrtlíkem se k zakončení zhruba na značce pokutového kopu dostal Sitarčík, ale přestřelil. V obdobné pozici se ocitl ve 27. sám Obrtlík, náš gólman Skácel však využil svých dlouhých rukou a tvrdý střelecký pokus včas zblokoval. Ani my jsme nezůstávali pozadu. O dvě minuty později rekonvalescent Krajčík zatáhl míč po pravé straně, středem uvolnil Kalivodu, ovšem ten ve vyložené šanci překopl branku soupeře. Ve 37. zase Krajčíkovu dělovku vyrazil. Když už se zdálo, že poločas skončí nerozhodným výsledkem, slávisté udeřili gólem do šatny. Buryánek našel šikovně naběhnuvšího Kalivodu, ten postupoval sám na brankáře a střelou k levé tyči odčinil své předchozí zaváhání.

Po přestávce měla navrch Slavia a věčně dohadující se hráče Varnsdorfu přehrávala. Kromě nevyužitých šancí Otočky a Emmerlinga z 55. a 57. minuty se vše podstatné ve druhém poločasu odehrálo v poslední patnáctiminutovce. V 76. zaběhl s míčem před pokutové území Kalivoda, středem vápna přihrál Emmerlingovi a ten dotlačil míč do sítě. Neuběhla ani minuta a bylo to už 3:0. Otočka našel Kalivodu a šikovný záložník efektně i efektivně přehodil gólmana Vaňáka. V 82. si oba fotbalisté role vyměnili. Otočka přebral Kalivodovu nahrávku, ale sám proti Vaňákovi neuspěl. V 90. jakoby naše obrana při vidině jasných tří bodů přestala hrát a nechala hostujícího Obrtlíka střelou k pravé tyči alespoň snížit. Přesto patřilo poslední slovo Slavii, konkrétně znovu Kalivodovi. Ten v nastavení využil přesný pas střídajícího Stejskala a dovršil svůj hattrick.

„Utkání se muselo divákům líbit, hlavně příznivcům Slavie. Hrál se atraktivní fotbal a padalo hodně gólů. Varnsdorf nás v první půli přehrával, měli jsme trochu štěstí a podržel nás brankář Skácel. Ve druhé půli už dominovalo naše mužstvo,“ uvedl trenér Luděk Klusáček, jenž se zároveň vyjádřil také k hvězdě zápasu Davidu Kalivodovi. „Je to hráč, který má obrovské předpoklady a doufám, že to bude potvrzovat dál. Toto střetnutí by mu mělo pomoci a nastartovat ho, co se týká sebevědomí, chuti k práci a celkovému přístupu k fotbalu.“

„Důležité je, že jsme vyhráli. Nepředpokládal jsem, že to bude tak jednoznačné,“ netajil svoji radost Matěj Krajčík. „Přežili jsme první poločas, kdy měl soupeř nějaké tutovky. Na konci jsme navíc dali gól, to bylo hodně důležité. Druhou půli jsme byli jasně lepší a už na začátku měli dvě šance, které jsme neproměnili. O výsledku jsme ale rozhodli později,“ pokračoval. „Jen škoda inkasovaného gólu,“ našel na zápasu jedinou skvrnu Krajčík. Náš krajní záložník se dlouho zotavoval ze zranění, které utrpěl na jaře v zápase proti Příbrami. „Co se týče mě, těžko říct. Necítím se v optimální formě, po kondiční stránce mám co dohánět,“ řekla slovenská posila z druholigového Xaverova. „Důležité však je, že jsme vyhráli a že jsem si konečně zahrál. Snad se do toho dostanu,“ dodal Krajčík.

„Určitě se nám utkání povedlo, hráli jsme celkem i fotbal. Vítězství 4:1 nad Varnsdorfem mluví za všechno,“ podělil se se svými dojmy David Kalivoda. „Za tři góly jsem rád, nestává se to tak často,“ jen krátce a skromě zhodnotil svůj velmi dobrý výkon. Poté se ale přece jen trochu rozpovídal. „Prostředek zálohy mi sedí ze všech postů nejvíc. Hrál jsem to i na turnaji ve Viareggiu a také jsem tam nastartoval dobré výkony.“

Slavia B – Varnsdorf 4:1 (1:0)
Branky: 45., 77. a 90. Kalivoda, 76. Emmerling - 90. Obrtlík
Sestava Slavie: Skácel – Martin Zachariáš, Vaněk, Nachtman, Balík – Krajčík, Kalivoda, Kotrba, Buryánek (83. Walter) – Otočka (85. Dubský), Emmerling ( 79. Stejskal)
Sestava Varnsdorfu: Vaňák – Kysela, Kopaňko, Šmalcl (59. Petr) – Ledvinka, Runt, Bílek, Morávek (80. Smola) – Sládeček, Obrtlík, Sitarčík
ŽK: 22. Šmalcl, 65. Bílek, 75. Kopaňko
Diváků: 160

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články