Musíme vyhrávat, jak si vedou ostatní, je jedno, zdůraznil útočník | SK Slavia Praha
Více

Musíme vyhrávat, jak si vedou ostatní, je jedno, zdůraznil útočník

Slavia pokračuje ve vítězné šňůře. Po pohárové výhře nad Smeděrevem se vypořádala s Opavou. Na zisku důležitých ligových bodů má velký podíl Adauto. Vstřelil dvě branky a s trochou štěstí se mohl radovat z hattricku. „V prvním poločase jsme dal ze tří šancí dva góly, ale je důležité, aby se dobrý útočník trefil v každé situaci,“ podotkl po utkání skromně.
Slavia pokračuje ve vítězné šňůře. Po pohárové výhře nad Smeděrevem se vypořádala s Opavou. Na zisku důležitých ligových bodů má velký podíl Adauto, který se dostává do střelecké pohody. Zaznamenal dvě branky a s trochou štěstí se mohl radovat z hattricku. „V prvním poločase jsme dal ze tří šancí dva góly, ale je důležité, aby se dobrý útočník trefil v každé situaci,“ podotkl po utkání skromně.

I tak mohl být spokojen. Svým výkonem fanoušky potěšil a k přesným zásahům přidal i asistenci při třetím gólu – Tomáš Došek zvyšoval na 3:0 po rohu, který zahrával právě Adauto. I proto ho při střídání necelou čtvrthodinu před koncem vyprovázel potlesk publika.

Podle výsledku by kdekdo řekl, že na Strahov přijel odevzdaný soupeř, opavští se však předvedli v dobrém světle a několikrát nás v obraně přivedli do úzkých. „Snažili se hrát, makali a byli velice pohybliví, vytvořili si i nějaké šance. Pro nás to byl těžký zápas,“ podotkl kapitán Slavie Radek Bejbl.

Jiskřičku naděje vykřesal Filip Dort, ve vápně se kličkou zbavil Matúše Kozáčika a střílel do prázdné branky. Zkřehlí fanoušci si ale v závěru vychutnali ještě jeden gól v podání červenobílých. Nádhernou bombou do šibenice upravil v poslední minutě skóre Radek Bejbl. „Velkou práci udělal Karel Piták, dobře zpracoval balón, natáhl na sebe dva hráče a přihrál mezi nima kousek za vápno. A pak jsem to dobře trefil,“ pochvaloval si zkušený fotbalista.

Slávisté stoupají po nedávné krizi znovu vzhůru. I když občas zaskřípe souhra, výsledky hovoří jasně – pět vítězství v řadě. „Je moc dobře, že jsme dneska uspěli,“ odtušil obránce Karel Kratochvíl. „Jestli doženeme první Ostravu? My musíme vyhrávat v každém utkání, jak si vede Baník nebo Sparta, je jedno“ prohlásil Adauto.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články