2022 + 2021! | SK Slavia Praha
Více

2022 + 2021!

Slavia si pojistila další dva hráče – nové smlouvy s klubem podepsali Jan Sýkora a Mick van Buren. Sýkorovi nový kontrakt vyprší v červnu 2022, van Burenovi o rok dříve.

Jan Sýkora přišel do Slavie před dvěma lety a s týmem dokázal vybojovat mistrovský titul a domácí pohár. „Jsem moc rád, že mi Slavia novou smlouvu nabídla. Jsem tu dva roky a tím, že jsem podepsal na další čtyři roky, tak je to pro mě velký krok dopředu. Ne každému se to poštěstí. Vážím si toho, že mi to klub nabídnul. Doufám, že to Slavii budu moci splácet každý zápas,“ uvedl k novému kontraktu ofenzivní záložník.

Nová smlouva platí do června 2022, s jakými cíli jde Sýkora do dalšího období? „Týmové cíle jsou všem jasné. Postoupit do jarní části Evropské ligy, vyhrát letos titul a v příštím roce postoupit do základní skupiny Ligy mistrů. Já osobně bych chtěl co nejdéle vydržet bez nějaké pauzy a odehrát v kuse co nejvíce zápasu s konstantní výkonností,“ přeje si Jan Sýkora.

Na nové smlouvě má kromě samotného hráče velkou zásluhu řada lidí. „Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří jsou ve Slavii. Spoluhráči, trenéři, všichni lidé v realizačním týmu a samozřejmě i vedení a fanoušci. Všem lidem, co ve Slavii jsou, protože jsem tady dva roky, jsem v klubu šťastný a těší mě, že tady můžu být,“ pronesl reprezentant ČR.

Mick van Buren přišel do Slavie v létě 2016 a váží si toho, že s klubem spojil i další budoucnost. „Jsem ohromně šťastný a pyšný, že jsem podepsal se Slavií smlouvu na další dva roky. Věřím, že se nám podaří hodně skvělých věcí v novém období. Beru to jako projev důvěry od klubu, že jsem po tak dlouhém zranění mohl podepsat novou smlouvu,“ komentoval prodloužení holandský ofenzivní univerzál Mick van Buren.

Jaké má s novou smlouvou cíle? „Co nejdřív chci být schopný hrát a pomoci týmu, kterému se daří, takže bude těžké se dostat do sestavy, ale udělám pro to maximum. Věřím, že mám Slavii co dát,“ objasňuje mistr ligy se Slavií ze sezony 2016/2017.

V roce 2018 trápila van Burena těžká zranění. Nyní už ale trénuje naplno. Kdy ho uvidíme na hřišti? „Všechno jde velmi dobře, už od minulého týdne trénuji na sto procent, takže věřím, že brzy do nějakého zápasu naskočím. Možná nejprve nastoupím za juniorku, ale chtěl bych se ještě letos v lize představit,“ zakončil Mick van Buren.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články