Béčko remizovalo s Kolínem | SK Slavia Praha
Více

Béčko remizovalo s Kolínem

V posledním domácím zápase této sezóny remizovalo naše B-mužstvo s Kolínem 0:0.
V posledním domácím zápase této sezóny remizovalo naše B-mužstvo s Kolínem 0:0.

Slávisté měli po celé utkání navrch a svého soupeře jasně přehrávali. Hostující celek však pozorně bránil a nepouštěl naše fotbalisty do vážnějších příležitostí. Ti tak museli zkoušet štěstí z větší vzdálenosti nebo po četných rohových kopech. Jeden takový okamžik přišel v 19. minutě, když Krajčík nohou míč minul po centru Stejskala. Ve 25. jsme byli ke gólu nejblíže. Krajčík zatáhl balón po pravé straně, předložil Kotrbovi, ale jeho střele scházela potřebná razance. V téže minutě se navíc ještě chytře pokusil přehodit brankáře Čižínského Stejskal, záměr se mu podařil, ovšem míč zastavilo břevno.
Kolínští bránili po celý zápas dokonce tak usilovně, že branku gólmana Skácela téměř neohrozili. Nejinak tomu bylo i ve druhé půli, kdy nadále pokračovalo obléhání kolínské branky. Naneštěstí, se stejným výsledkem. V 51. a v 66. se pěknými dalekonosnými pokusy prezentovali Dubský respektive Kotrba, ale obě střely výborně zlikvidoval Čižínský. A protože v samotném závěru mířil po přiťuknutí od Jiráska kapitán Kotrba vedle, skončilo utkání bez branek.

„Utkání mělo podobný průběh jako to před čtrnácti dny doma s Hradcem. Proti dobře bránícímu soupeři jsme se nedokázali prosadit. Chybělo nám trochu více přesnosti ve finální fází. Celkově jsem ale s výkonem mužstva spokojený, protože Kolín hraje venku velmi dobře, mimo jiné dokázal vyhrát i v Ústí. Má nepříjemné brejkové hráče, cením si toho, že jsme vzadu uhráli nulu. Přesto jsme chtěli samozřejmě vyhrát, konečný výsledek beru jako ztrátu,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Přijeli jenom bránit, stav 0:0 jim vyhovoval. Jejich taktika byla založena na tom, že stáli vzadu, čekali na nás a vyráželi do brejků,“ dal se do rozebírání zápasu útočník Tomáš Jirásek. „My jsme si vlastně žádnou pořádnou šanci za zápas nevypracovali, jenom tam bylo pár náznaků střel.“ Přesto měl mladý fotbalista důvod k radosti, po nepříjemném zranění se znovu objevil v soutěžním utkání. „Teprve druhý týden trénuji naplno, takže nemám ještě takovou fyzickou kondici, jakou bych potřeboval,“ popsal pocity ze svého třicetiminutového pobytu na hřisti. „Noha ale nebolí, takže by to mělo být dobré. Doufám, že příští týden v Náchodě vyhrajeme a že k tomu taky nějak přispěji,“ dodal s úsměvem Jirásek.

Slavia B – Kolín 0:0
Sestava Slavie: J. Skácel – Budějský, Vaněk, Martin Zachariáš, Balík – Krajčík, Dubský (80. Walter), Kotrba, Buryánek (60. Jirásek) – Stejskal, Emmerling
Sestava Kolína: Čižinský – Daňhel, Kolín (20. Zahálka), Tlučhoř, Mally – Blažek, Ložek, Kmoch, Frejlach, - Fíček (89. Miko), Holý
ŽK: 16. Krajčík – Daňhel
Diváků: 155

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články