Juniorka remizovala v Náchodě | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala v Náchodě

Slávistická juniorka získala v posledním podzimním kole bod za remízu v Náchodě. Červenobílí ztratili dvoubrankové vedení, které jim ještě v první půli zajistil David Emmerling. Utkání nedohráli pro zranění hostující obránce Jakub Vaněk a gólman Jindřich Skácel. Výborné střetnutí v bouřlivé atmosféře, které nechyběly ani římské svíce a dýmovnice, nabídlo dvěma tisícům diváků zajímavou podívanou.
Slávistická juniorka získala v posledním podzimním kole bod za remízu v Náchodě. Utkání nedohráli pro zranění hostující obránce Jakub Vaněk a gólman Jindřich Skácel. Výborné střetnutí v bouřlivé atmosféře, které nechyběly ani římské svíce a dýmovnice, nabídlo dvěma tisícům diváků zajímavou podívanou.

Domácí hnáni nepřátelským publikem dopředu nastoupili hodně ofenzivně a v úvodu utkání si vynutili tlak. Hráčům Náchodu ale scházelo více přesnosti ve finální fázi a tak nejnebezpečnějším momentem byla 17. minuta, kdy Havlíček po průniku zprava trefil tyč. Útočné choutky soupeře s sebou přinesly okénka v jeho obraně a přesně toho dokázali slávisté náležitě využít. Ve 27. přebral chytrou přihrávku z středu pole Stejskal, našel Emmerlinga a hbitý útočník křižnou střelou otevřel skóre. Naše vedení se v následujících okamžicích snažili zvýšit Otočka, jenž mířil vedle, a slabou hlavičkou také Emmerling. Ve 37. se Stejskal se zmocnil podobného pasu jako před deseti minutami a postupoval sám na gólmana. Kobos mu míč při jedné z jeho kliček vypíchnul a tak balón pohotově zasunul do brány Emmerling. Vedli jsme 2:0, to však nebylo vše, velmi hektický byl i závěr poločasu. Nejdříve nastřelil z přímého kopu náchodský Hájek břevno. Poté byl blízko ke gólu dobře napadající Otočka, ale chybující brankář měl více štěstí než rozumu. Přesto se stav zápasu do přestávky změnil. Ve třetí minutě nastaveného času po spolupráci s Kaplanem a Samkem snížil důrazný Semerák.

Neméně zajímavá druhá půle začala dlouhým ošetřováním a následným vystřídáním vysokého brankáře Skácela, do kterého při výskoku strčil Samek. Hříšník však za svůj nesportovní zákrok neuviděl ani žlutou kartu. Přestože měl Náchod o něco více ze hry, svoji převahu a z ní pramenící šance nedokázal dlouho zužitkovat. Ani my jsme nezůstávali úplně pozadu. O naši aktivitu se staral zejména rychlonohý Krajčík, jenž se pokusil vyslat i několik dalekonosných střeleckých pokusů. Nakonec se nám příznivý stav udržet nepodařilo. V 73. totiž podle názoru rozhodčího Andrleho stáhl Balík v pokutovém území vystřídavšího Víta a kopala se penalta. K té se postavil domácí tahoun Samek a tvrdou ránou překonal náhradního gólmana Cibulku. S blížícím se koncem utkání se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale žádná z příležitostí už brankou neskončila.

„Přestože jsme ztratili vedení dva nula, tak si myslím, že mohu hráče za výkon v utkání pochválit. Protože tu bylo hodně bouřlivé prostředí, museli jsme dvakrát střídat kvůli zranění a nakonec jsme čtvrt hodiny před koncem inkasovali z penalty. Zlomovým okamžikem byla 44. minuta, kdy mohl dát gól po souboji s brankářem Otočka, který by střílel do prázdné brány, ale míč zůstal gólmanovi pod nohou. Namísto zvýšení na 3:0 nám dal z protiútoku soupeř gól na 2:1,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Náchod-Deštné – Slavia B 2:2 (1:2)
Branky: 45. Semerák, 73. Samek z penalty – 27. a 37. Emmerling
Sestava Náchodu: Kobos – Král, Hubka, Havlíček, Střelec – Míl (46.Vít), Kuneš, Samek, Kaplan – Semerák (85. Novák), Hájek
Sestava Slavie: J. Skácel (51. Cibulka) – Švec, Vaněk (25. Budějský), Martin Zachariáš, Balík – Krajčík, Hašler, Kotrba (87. Dubský), Stejskal – Otočka, Emmerling
ŽK: 31. Hašler, 71. Stejskal

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články