Mladí reprezentanti se soustředí na rozhodující zápas s Kanadou | SK Slavia Praha
Více

Mladí reprezentanti se soustředí na rozhodující zápas s Kanadou

Pro většinu slávistů skončila sezóna minulý čtvrtek zápasem v Sofii. Ne tak pro Pavla Fořta a Martina Latku. Ti se po návratu z Bulharska do Prahy otočili na podpatku a hned příští den dopoledne seděli znovu v letadle - vydali se do Spojených arabských emirátů na mistrovství světa dvacetiletých. Obsazení Slavie v reprezentačním týmu je tak tříčlenné, u mužstva je už od listopadového srazu Milan Zachariáš. „Měli jsme nějaké problémy s letem..."
Pro většinu slávistů skončila sezóna minulý čtvrtek zápasem v Sofii. Ne tak pro Pavla Fořta a Martina Latku. Ti se po návratu z Bulharska do Prahy otočili na podpatku a hned příští den dopoledne seděli znovu v letadle - vydali se do Spojených arabských emirátů na mistrovství světa dvacetiletých. Obsazení Slavie v reprezentačním týmu je tak tříčlenné, u mužstva je už od listopadového srazu Milan Zachariáš. „Měli jsme nějaké problémy s letem, takže do Dubaje jsme dorazili až v sobotu ráno. Byl jsem hrozně utahaný, ráno jsme ještě vyrazili na trénink. A bylo pětatřicetistupňové vedro. Abych se přiznal, měl jsem toho plné kecky,“ telefonoval z hotelového pokoje Martin Latka.

Náladu si však spravil hned v pondělí. Proti favorizovaným Brazilcům uhráli Češi skvělou remízu 1:1. „Opravdu velký úspěch. Jsme za bod moc rádi,“ říká záložník, který do boje proti Jihoameričanům vytáhl s oběma klubovými spoluhráči. „Navíc byli super diváci, plný stadión, bavili se fotbalem a parádně fandili. V hledišti probíhaly mexické vlny, tleskalo se oběma stranám,“ rozplýval se.

Výběr kouče Pavla Vrby má na kontě dva body, nerozhodně hrál i v úvodním vystoupení ve skupině s Austrálií, proti které se však čekalo vítězství. Ve čtvrtek proti Kanadě by mohla mužstvu stačit remíza, ze šesti skupin postoupí s dvěma prvními celky i čtyři nejlepší ze třetích míst. „Ale musíme vyhrát. Kanada je sice outsider, ale i když nemá v Evropě takové jméno, bude to podle mě stejně těžké jako s Brazílií,“ podotýká Latka.

Ve středu večer mají čeští mladíci v plánu předzápasový trénink. Přes den pak taktickou přípravu u videa. „ Nesmíme výsledek proti Brazilcům přeceňovat. Jestli nepůjdeme dál, tak nebude mít žádnou cenu. Chceme uspět,“ vzkazuje záložník.

Tabulka skupiny C – Dubaj (poř.,tým,V,R, P,sk.,body)
1. Brazílie 1 1 0 3:1 4
2. Austrálie 1 1 0 3:2 4
3. Česká rep. 0 2 0 2:2 2
4. Kanada 0 0 2 1:4 0

Oficiální web šampionátu

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články