Slavia v přípravě: Vysoké vítězství nad Českými Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Slavia v přípravě: Vysoké vítězství nad Českými Budějovicemi

První střetnutí zimní přípravy vyšlo Slavii podle představ. Ve svém úvodním vystoupení na xaverovském Tiposport Cupu porazila na umělé trávě České Budějovice vysoko 5:1. Naše branky zaznamenali David Kalivoda, Tomáš Došek, Pavel Fořt, Martin Latka a Martin Lukeš, za soupeře snižoval z penalty Tomáš Sivok. Slávisté si připsali první tři body do tabulky skupiny A. Další zápasy sehraje mužstvo o víkendu. V sobotu proti pořádajícímu Xaverovu, o den později pak se slovenskou Žilinou...
První střetnutí zimní přípravy vyšlo Slavii podle představ. Ve svém úvodním vystoupení na xaverovském Tiposport Cupu porazila na umělé trávě České Budějovice vysoko 5:1. Naše branky zaznamenali David Kalivoda, Tomáš Došek, Pavel Fořt, Martin Latka a Martin Lukeš, za soupeře snižoval z penalty Tomáš Sivok. Slávisté si připsali první tři body do tabulky skupiny A. Další zápasy sehraje mužstvo o víkendu. V sobotu proti pořádajícímu Xaverovu, o den později pak se slovenskou Žilinou.

Po opatrném začátku se Slavia, za níž nastoupili především mladší fotbalisté včetně juniorského reprezentanta Michala Švece, ujala ve 14. minutě vedení, centr Matěje Krajčíka zužitkoval aktivní David Kalivoda. Poté jsme si vynutili převahu, zvýšit mohli Tomáš Došek, Pavel Fořt či s chutí hrající Kalivoda. Před přestávkou bylo rušno před oběma brankami, šanci si však ani jeden tým nevypracoval.

Nástup do druhé půle měli svěřenci Josefa Csaplára, který vedl v zápase mužstvo poprvé, drtivý. V 50. rozehrál Tomáš Hrdlička přímý kop, na míč si naběhl Tomáš Došek a zvýšil na 2:0. O chvíli později skóroval znovu po akci Matěje Krajčíka útočník Pavel Fořt. Naději pro Jihočechy vykřesal po hodině utkání Sivok, který z penalty potrestal Latkův faul na Leštinu. Další dílek z náskoku Slavie mohl ukrojit Čáp. Jeho střela jen těsně minula Skácelovu branku.

Poté slávisté znovu přidali. Michal Švec trefil nádhernou střelou břevno, Kalivoda pálil jen těsně vedle. Čtvrtý zásah přidal těsně před koncem po přímém kopu Lukeše Martin Latka. Vysoké vítězství dokonal v samém závěru samotný Martin Lukeš.

„Potěšilo mě, že utkání mělo jiskru a prezentovali jsme se kvalitním výkonem. Dali jsme pět gólů a vytvořili si další vyložené šance. Zároveň jsem rád, že se nikomu nic nestalo. Na druhou stranu, jde jen o přípravu, takže výsledek nepřeceňuji,“ uvedl kouč Josef Csaplár.

České Budějovice – Slavia 1:5 (0:1)
Branka: 14. Kalivoda, 50. T. Došek, 52. Fořt, 84. Latka, 86. Lukeš – 62. Sivok z penalty
Budějovice: České Budějovice: Kafka (46. Křížek) - Pončák, Vladyka (46. Chlebek), Tobiáš, Leština - Vozábal, Dvořák, Sivok, Plocek (46. Čáp)- Martin Smíšek (46. Matoušek), Gruber (46. Lafata)
Slavia: Skácel - L. Došek, Latka, Mil. Zachariáš, Kratochvíl - Krajčík (72. Lukeš), Kalivoda (72. Piták), Švec, Hrdlička - T. Došek, Fořt

Záznam on-line přenosu


Další program turnaje:
Sobota 17.1. 2004, 14:30 Xaverov - Slavia
Neděle 18.1. 2004, 12:15 Žilina - Slavia

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články