Václav Koloušek přestupuje do Slavie!!! | SK Slavia Praha
Více

Václav Koloušek přestupuje do Slavie!!!

Dlouhé týdny čekání skončily, přestupová bomba vybuchla. Do Slavie se z Liberce stěhuje špílmachr Slovanu, sedmadvacetiletý záložník Václav Koloušek. Na jeho příchodu se dnes vpodvečer dohodli zástupci obou klubů. Odstupné činí 19 miliónů korun. Budoucí smlouva pro Kolouška by měla být znít na tři a půl roku...
Dlouhé týdny čekání skončily, přestupová bomba vybuchla. Do Slavie se z Liberce stěhuje špílmachr Slovanu, sedmadvacetiletý záložník Václav Koloušek. Na jeho příchodu se dnes vpodvečer dohodli zástupci obou klubů. Odstupné činí 19 miliónů korun. Budoucí smlouva pro Kolouška by měla být znít na tři a půl roku.

„Obě strany akceptovaly podmínky transferu. V úterý se budou dolaďovat formální náležitosti. Jsme rádi, že jsme složitá jednání dovedli ke zdárnému konci. Získat Kolouška patřilo mezi naše přestupové priority. Ještě před čtvrtečním odletem na turecké soustředění chceme naší novou posilu oficiálně představit,“ uvedl spokojený generální ředitel Slavie Vladimír Leška.

„Slibuju si, že příchod Vaška přinese fanouškům Slavie hodně radosti,“ prohlásil kouč Josef Csaplár. „V Liberci jsme spolu zažili hodně zajímavou sezónu. Doufám, že se nám něco podobného podaří i v Praze,“ dodal trenér. „Jsem rád, že to takhle dopadlo," uvedl samotný hráč (rozhor čtete zde), který by se měl už v úterý zapojit do tréninku svého nového týmu.

Slavia se o Václava Kolouška zajímala několik týdnů. Pondělí si pak obě strany stanovily jako den, kdy se rozhodne, zda liberecký záložník červenobílé posílí. Fotbalisté severočeského klubu totiž ve stejný den odcestovali na soustředění na Kypr.

Režisér hry Václav Koloušek (* 13.4. 1976) začínal s fotbalem v Mladé Boleslavi. Později kopal za druholigovou Duklu Praha, s níž v sezóně 1996/1997 vybojoval postup do nejvyšší soutěže. Tu v jejím dresu neokusil, zlákala jej nabídka italské Salernitany. Na Apeninském poloostrově však mnoho šancí nedostával a tak Kolouška v srpnu 2000 získala Sparta. Po roce stráveném na Letné se přestěhoval do Liberce, kde se spolu v Miroslavem Holeňákem a koučem Josefem Csaplárem stal jednou z ústředních postav mistrovského tažení.
Obounohý fotbalista s výtečnou kopací technikou si za předvedené výkony v domácí soutěži a poháru UEFA vysloužil nominaci do reprezentace. V dresu národního výběru odehrál pět zápasů a vstřelil jeden gól. V 1. Gambrinus lize nashromáždil 75 startů a zaznamenal 14 branek.

V případě maďarského středopolaře György Jozsiho ze Zalaegerszegu, který v Praze uspěl na testech, se nadále jedná. „Stále řešíme hostování s následnou opcí. Zatím se rozcházíme v představách o odstupném. Nelišíme se ale o moc,“ řekl slávistický manažer pro komunikaci Alexandr Kliment.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články