Slavia podlehla Rapidu Bukurešť | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla Rapidu Bukurešť

Ve svém prvním vystoupení na turnaji Arcadia Belek Cup slávisté neuspěli. Osudným se jim stal útočník George Niculae, který zaznamenal všechny tři branky soupeře. Na první ještě dokázali těsně před odchodem do kabin zásluhou Davida Kalivody zareagovat, ovšem na další dvě už odpověď nenašli...
Ve svém prvním vystoupení na turnaji Arcadia Belek Cup slávisté neuspěli. Osudným se jim stal útočník George Niculae, který zaznamenal všechny tři branky soupeře. Na první ještě dokázali těsně před odchodem do kabin zásluhou Davida Kalivody zareagovat, ovšem na další dvě už odpověď nenašli. Slavia si vypracovala několik příležitostí, v koncovce ale selhala. Ve vyhecovaném utkání rozdal sudí nezvykle vysoký počet žlutých karet, Maročan Ziyati byl dokonce v 78. minutě za hrubý faul na Milana Zachariáše vyloučen. V červenobílém dresu se poprvé představili Brazilec Jefferson Luis a exliberecký Václav Koloušek.

„Po herní stránce jsem viděl dobrý zápas. S nasazením, agresivitou a herním projevem jsem spokojený. Dostali jsme ale laciné góly a nepodařilo se nám proměnit šance ani z malého vápna. To nás sráželo,“ řekl kouč Josef Csaplár. „Koloušek a Jefferson? Vašek podal kvalitní výkon. Ale ještě nějakou dobu potrvá, než se sžije se spoluhráči. Jeff nastoupil jen na patnáct minut, na nějaké hodnocení je to krátká doba. Ukázal, že s balónem umí. Uvidíme, jak bude vypadat dál,“ uzavřel Csaplár.

Slavia – Rapid Bukurešť 1:3 (1:1)
Branky: 43. Kalivoda – 18., 48. a 57. Niculae
Sestava Slavie: Černý – L. Došek, Bejbl, Mil. Zachariáš (79. Hrdlička), Kratochvíl (46. Krajčík) - Piták, Švec (81. Jefferson), Koloušek, Kalivoda - Kuka, Fořt
Sestava Rapidu: Dolha – Badoi, Galamaz, Perja, Bordeanu – Maldarasanu (46. Buta), Ziyati, Negru (46. Soava), Vasilache – Jacob (67. Ilie), Niculae (60. Nita)
ŽK: 11. Mil. Zachariáš, 53. Koloušek – 42. Jakob, 55. Badoi, 77. Galamaz, 80. Nita
ČK: 78. Ziyati


Průběh utkání
Ohlasy zde a zde

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články