Nechybělo mnoho a šli jsme dál, říká Pavel Trávník | SK Slavia Praha
Více

Nechybělo mnoho a šli jsme dál, říká Pavel Trávník

Minulou sobotu se nad ránem vrátili svěřenci trenéra Pavla Trávníka z italského Viareggia, kde se konal šestapadesátý ročník juniorského turnaje Coppa Carnevale. Mladí slávisté se jako jediný zahraniční celek probojovali až do čtvrtfinále. Až do pondělí si hráči užívali zaslouženého volna. S tréninkem na jarní část ČFL, ve které patří Slavii zatím druhé místo v těsném závěsu za vedoucím Ústím nad Labem, začíná B-mužstvo v úterý...
Minulou sobotu se nad ránem vrátili svěřenci trenéra Pavla Trávníka z italského Viareggia, kde se konal šestapadesátý ročník juniorského turnaje Coppa Carnevale. Mladí slávisté se jako jediný zahraniční celek probojovali až do čtvrtfinále. Do pondělí si hráči užívali zaslouženého volna. S tréninkem na jarní část ČFL, ve které patří Slavii zatím druhé místo v těsném závěsu za vedoucím Ústím nad Labem, začíná B-mužstvo v úterý.

„Vystoupení na turnaji hodnotím pozitivně, jinak to ani nejde. Dostali jsme se do čtvrtfinále. Nechybělo mnoho a mohli jsme jít ještě dál,“ řekl kouč Trávník. „Navíc po úvodním prohraném střetnutí s Vicenzou ukázali hráči charakter a nepřestali makat,“ pokračoval trenér, jenž si pochvaloval i dobré počasí. „Bylo teplo a hrálo se na kvalitních hřištích, což je v únoru velmi cenné.“

Převážnou část týmu tvořili fotbalisté béčka. Doplnili je dorostenec Jan Bauer, z Hradce Králové zapůjčený Michal Blažej a z A-mužstva brankář Matúš Kozáčik a Michal Švec. „Z devadesáti procent jsou hráči pohromadě již delší dobu. Blažej tu dříve hrával. Kluci udělali dobrou partu. V sehranosti nebyl problém, lepšili jsme se zápas od zápas. Jen jsme chvíli hledali optimální sestavu,“ vysvětloval Trávník.

Jaké poznatky si trenér z Viareggia odvezl? „Hlavní rozdíl mezi italskými a ostatními mužstvy byl v rychlosti. V té jsme se Italům dokázali vyrovnat snad jen my. Kondičně jsou na tom ale italské týmy o něco hůř, v závěru jim docházely síly,“ hledal hlavní rozdíly Trávník. Trenér sledoval fotbal i ve volném čase. Buď v televizi nebo přímo na stadionu ostatní duely Coppa Carnevale. „Italové jsou mistři taktiky a organizace. Hrají tak, jak potřebují. Nechtějí udělat chybu,“ upozornil kouč. „Na utkání jsme chodili s hráči a povídali si o nich. Ukazovali jsme si, v čem se musíme zdokonalit. Byl to pro nás takový seminář,“ dodal.

ČFL startuje 13. března. K týmu se připojí i skupinka kolem kapitána Václava Kotrby a Tomáše Hašlera, která se mezinárodního turnaje kvůli vyššímu věku nemohla zúčastnit. „Možná trochu vyšli ze zápasového zatížení, ale kluci jsou zkušení a spolehliví. Manko doženeme,“ říká Trávník. „V Praze se připravovali pod trenéry Stanislavem Vahalou a Janem Netscherem. To je záruka kvality,“ podotýká. „V sobotu 28. února nás čeká přátelský zápas s Bohemians. O týden později se střetneme s Vyšehradem,“ přibližuje nejbližší program náš kouč.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články