Petrouš kanonýrem | SK Slavia Praha
Více

Petrouš kanonýrem

Slavia si ve 12. kole naší nejvyšší soutěže spravila chuť a nasázela Opavě pět gólů. Utkání se vydařilo zejména Petroušovi, který vstřelil tři branky.

První příležitost měl v 6. opavský Onderka, jehož jedovka letěla naštěstí mimo. Pak jsme úřadovali my – ve 13. ještě gólovou hlavičku T. Doška Schmucker vyrazil, o minutu později jsme se však už radovali: k odraženému míči se dostal Müller a z téměř třiceti metrů otevřel skóre – 1:0. Po brance naši hráči přimáčkli Opavu na její polovinu a tlačili se do dalších šancí. Dvakrát mohl zvýšit Zelenka, v 18. po přiťuknutí T. Doška trefil tyč a ve 29. po ideální Dostálkově přihrávce pálil z několika metrů do boční sítě. Gól visel ve vzduchu, udeřilo však překvapivě na druhé straně. Kuchař na polovině chybně rozehrál, soupeř okamžitě vyrazil do brejku dva na dva, který přesně zakončil Broulík – 1:1. Po vyrovnání na nás padla nervozita a hra upadla do podprůměru. Když už se zdálo, že poločas skončí nerozhodně, strhli jsme vedení opět na svou stranu. V nastaveném čase zahrál Kuchař z levé strany vápna přímý kop, na který si naskočil Adam Petrouš – 2:1.

Po přestávce jsme se dlouho nemohli dostat do tempa, chyběla přesná přihrávka a větší důraz. Ztrestat nás mohl opět Broulík, který v 58. ze dvou metrů střílel ve skluzu nad. Znovu se potvrdilo otřepané pravidlo nedáš dostaneš – po standardní situaci se hlavou trefil Zelenka – 3:1. Opava kontrovala vzápětí, Václavík však potvrdil skvělou formu a míč směřující z přímého kopu do šibenice zázračně vyškrábl. Pak už se hrálo jen na jednu branku, slávisté jasně dominovali a akce stíhala akci. Do šancí se postupně dostali Kuchař, Gedeon, Zelenka a Došek. Skóre se měnilo až v 85. – Kuchař znovu přesně rozehrál a Petrouš si připsal druhý úspěch – 4:1. Opava se ale nevzdala a podařilo se jí ještě snížit. Kuttyho pokus v 87. Václavík vyrazil, na Černínův pokus ve stejné minutě byl však krátký – 4:2. Účet zápasu podtrhl z penalty nařízené za faul na Hrdličku Petrouš a dovršil tak svůj hattrick – 5:2. V hektickém závěru byl ještě vyloučen Schmucker, do brány se musel z pole postavit Černín, naši hráči už ale 'náhradního' gólmana nepřekonali.

Jak to viděli naši hráči
Našemu obránci Adamu Petroušovi se podařil parádní kousek – vstřelil tři branky. „Je to skvělý pocit, nepamatuju, že bych kdy dal v dospělých tři góly. Snad už jsme prolomili tu smůlu, ale uvidíme v příštím zápase. A který gól hodnotím nejvýš? Asi ten na 2:1, hodně nám to pomohlo,“ svěřoval se šťastný střelec.
Strahovský stadión byl svědkem ligové premiéry dvou slávistických nadějí, Ivo Táborského a Tomáše Hrdličky, který zařídil v 90. minutě penaltu: „Je to fantastické, vyhráli jsme, dostal jsem se do šance, po faulu na mě se kopala pentle,“ svěřoval se nadšený Hrdlička. „Chci chytit šanci za pačesy, když budu podávat v béčku dobré výkony, tak bych se mohl prosadit i do A-týmu,“ doufá náš hráč. Ligovou atmosféru okusil po pěti letech i Filip Herda, který mohl ze standardní situace zvýšit na 6:2. „Škoda, že to tam nespadlo, netrefil jsem to ideálně. Chtěl jsem to zahrát k zadní tyči, ale bohužel jsem přestřelil.“ S nasazením ‘mladé krve’ byl spokojen i Tomáš Kuchař. „Je to jen dobře, musíme si vychovávat novou generaci,“ říkal náš záložník, který, ač přihrával na tři branky, hodnotil svůj výkon skromně „Důležitější je, že jsme vyhráli. Snad jsem odčinil tu svojí chybu, po které soupeř vyrovnal.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články