Petrouš: Vítězství musíme potvrdit v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Petrouš: Vítězství musíme potvrdit v Příbrami

Hrdinou zápasu s Opavou se stal náš obránce Adam Petrouš, který zatížil konto soupeře třemi góly, a výrazně tak přispěl ke slávistickému vysokému vítězství. „Kdyby mi někdo před utkáním řekl, že vstřelím hattrick, asi bych se mu vysmál. Ani ve snu by mě nenapadlo, že se to povede,“ říká.

Obránci moc gólů nedávají, ale Petrouš ze svého nedělního úspěchu vědu nedělá. „Dvě branky jsem dal po perfektně zahraných standardkách. Při nich má šanci každý. No a pak jsem proměnil penaltu a bylo to,“ říká. „Začalo mi to docházet právě po té desítce, uvědomil jsem si, že je to skvělý osobní úspěch,“ dodává. I přesto, že se rozstřílel, nepřemýšlí Petrouš o tom, že by hrál v útoku. „Ne, tak to není nic pro mě. Tam ať hraje někdo jiný, já zůstanu vzadu,“ usmívá se.

Vedle Petrouše rozvlnili síť ještě Müller a Zelenka a vysoký příděl byl na světě. „Nečekali jsme, že dáme pět gólů. Stejně tak jsme ale nečekali, že Opava vyrovná. Důležité bylo, že jsme dali gól na 2:1, to byl asi zlom. Ve druhé půli měl soupeř ještě jednu šanci, naštěstí ji neproměnil a my za několik minut skórovali znova. Za stavu 3:1 bylo hotovo, pak jsme už hráli opravdu v pohodě. Konečně jsme předváděli to, co by Slavii mělo zdobit pořád. Snad už se nám podařilo zlomit tu smolnou sérii, vždyť už to byla ostuda. Teď záleží jen na nás, jak to půjde dál.“

Slávistický zadák dobře ví, že tři body s Opavou budeme muset potvrdit v Příbrami. „Nebude to jednoduché, Marila je v těžké situaci a bude chtít za každou cenu vyhrát. My na tom ale taky nejsme nejlíp a musíme uspět,“ tvrdí odhodlaně.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články