Eden: Příští týden začne demolice hlavní tribuny | SK Slavia Praha
Více

Eden: Příští týden začne demolice hlavní tribuny

Přípravné práce v Edenu vstupují do další fáze. Chystá se totiž demolice hlavní tribuny. Začít by se mělo na začátku příštího týdne. Tribuna se začne rozebírat poté, co mládež dokončí svůj přesun do provizorního zázemí, které vyrostlo na ploše bývalého zimního stadiónu vedle tréninkových hřišť. Bude tak možné odpojit sítě v přilehlé tesko budově, jejichž část vedla právě pod tribunou...
Přípravné práce v Edenu vstupují do další fáze. Chystá se totiž demolice hlavní tribuny. Začít by se mělo na začátku příštího týdne. Tribuna se začne rozebírat poté, co mládež dokončí svůj přesun do provizorního zázemí, které vyrostlo na ploše bývalého zimního stadiónu vedle tréninkových hřišť. Bude tak možné odpojit sítě v přilehlé tesko budově, jejichž část vedla právě pod tribunou.

Zároveň došlo k dohodě s bývalým správcem areálu Karlem Hermanem, který obýval byt u hlavního hřiště. „Obě strany se dohodly. Byt bude v nejbližší době vyklizen. V harmonogramu jsme s tímto krokem počítali. Jsme přesvědčeni, že vše proběhne ke spokojenosti Slavie i někdejšího správce,“ řekl tiskový mluvčí klubu Alexandr Kliment. „Jsme na všem domluvení, oceňuji přístup Slavie,“ uvedl Herman.

Demolici hlavní tribuny předcházelo její kompletní vyklizení, vykácení přilehlé zeleně a „odstrojení“ ochozů, ze kterých v nedávné minulosti zmizelo zábradlí a plechové tabule. Svrženy byly také tři stožáry s osvětlením. Čtvrtý, který sousedí s bytem a tesko budovou, stržení teprve čeká.

Slavia souběžně pracuje na získání stavebního povolení k samotnému stadiónu. Žádost byla podána loni v říjnu. „Předpokládáme, že ho obdržíme v červnu,“ řekl Kliment. K celému projektu je třeba povolení devět, z niž převážnou část již klub obdržel. „U tak unikátního projektu, jako je nový slávistický stadión, je třeba vyřešit řadu dalších věcí. Měnit se budou křižovatky, řešit parkování, kanalizační přeložka a tak dále,“ připomněl Kliment.

Slavia kompletně zajistila prostředky na přípravné práce a nadále jedná o modelu financování samotné výstavby stadiónu. Celková investice přesáhne miliardu korun. V nedávné době probleskly v médiích zprávy o tom, že se zástupci klubu sešli s nejmenovanou rakouskou bankou. „Ano, je to tak. Neustále intenzivně jednáme, a to doma i v zahraničí,“ uzavřel Alexandr Kliment.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články