26 bodů po podzimu? Mohlo jich být i víc, ví trenér Uhrin | SK Slavia Praha
Více

26 bodů po podzimu? Mohlo jich být i víc, ví trenér Uhrin

LIBEREC - Po posledním zápasu podzimu došlo kromě tradičního pozápasového hodnocení také k ohlédnutí za celým podzimem. Počet bodů, aktuální umístění i spekulace ohledně posil. O všem hovoří Dušan Uhrin. Co ho potěšilo nejvíc? „Přilákali jsme lidi do hlediště, což je hrozně důležité pro celý klub. Chodí do Edenu i jezdí ven, jak dnes ukázali. Možná jich bylo víc než domácích,“ těší ho přízeň fanoušků.
Trenér Dušan Uhrin byl spokojený s úvodem zápasu. „Utkání jsme začali velice dobře, dali jsme první gól a hráli jsme takticky koncentrovaně. Měli jsme v určitých fázích před brankou více možností. O půli jsme si řekli, že do druhého poločasu půjdeme do utkání stejně, bohužel jsme začali prohrávat osobní souboji. Vepředu jsme nesbírali odražené míče, z čehož pramenily branky soupeře,“ netěšil ho další vývoj.

Uznal také kvalitu soupeře. „Liberci gratuluji a přeji mu, aby postoupil do další fáze Evropské ligy. Mají velmi kvalitní mužstvo. My jsme si to ale pokazili sami. Měli jsme být důraznější a hrát víc od podlahy. Liberec hrál velice tvrdě, my jsme měli pár zákroků, které byly fauly, ale rozhodčí tomu nechával volnou ruku. To jsme asi špatně pochopili a měli jsme do utkání jít stejně,“ okomentoval hru.

V čem viděl největší zádrhel? „Nezvykli jsme si na tvrdou hru, kterou rozhodčí nechal běžet, a bohužel jsme z toho inkasovali. Jedna branka padla po tvrdém zákroku, tuším na Škodu, na středu hřiště. Měli jsme si s tím ale poradit a my jsme si s tím neporadili. Nemyslím, že jsme měli nějaký velký výkyv. Liberci pomohlo střídání Bakoše, který dal gól. Pak měli odražený balon. My jsme mohli ještě srovnat, protože jsme měli dvě obrovské šance. Myslím, že to na ty velké bylo vyrovnané. Tedy mimo konce, kde už to bylo otevřené a my se více pouštěli do brejků,“ popsal průběh utkání.

Jeho tým po podzimu ztrácí tři body na třetí příčku. „Je to pozitivní, protože tři body nejsou moc. Za námi jsou ale týmy, které si zase pomýšlejí na naši pozici. Je to tak střídavě oblačno, protože jsme mohli mít o pár bodů víc. I dneska jsme to mohli vyhrát, vedli jsme 1:0. když nic jiného, měli jsme tu uhrát remízu,“ vrátil se ještě k zápasu v Liberci.

Počet bodů podle něj mohl být vyšší, i když pátá příčka výkonu jeho týmu celkem odpovídá. „Kdyby mi někdo řekl, že budeme mít po podzimu 26 bodů, byl bych spokojený. Dnes ale nejsem, protože jsme mohli mít o tři nebo čtyři víc. Propadli jsme akorát v Brně, kde jsme odehráli opravdu špatné utkání. Pak jsme nehráli dobře s Boleslaví, kde jsme remizovali. Ostatní zápasy jsme odehráli velice dobře, vyhráli jsme derby se Spartou, což hodnotím jako velice pozitivní,“ hodnotil podzim.

Těšilo ho zejména, že si slávisté našli centu zpět na stadiony. „Přilákali jsme lidi do hlediště, což je hrozně důležité pro celý klub. Fanoušci chodí do Edenu i jezdí ven, jak dnes ukázali. Možná jich bylo víc než domácích. To je pro nás jen dobře,“ chválil si skvělou atmosféru na utkání sešívaných.

Zhodnotil také, kam se jeho tým za půl roku herně posunul. „Dokážeme tempo stupňovat, s tím jsme dřív měli problém. Dokážeme vyvinout tlak na soupeře doma i venku. Když máme špatný výsledek, jsme schopni to otočit. Dneska to taky tak mohlo dopadnout, kdyby Zmrhal dal na 2:2,“ poukázal na střelu z 85. minuty.

Slavia má navíc třetí nejlepší obranu v lize. „Zapracovali jsme na obraně, ale moc gólů jsme nedali. Já s pátou příčkou spokojený nejsem, kdybychom to dnes zvládli, můžeme být třetí nebo čtvrtí. Pokazili jsme si to ale sami, zejména v domácích utkáních,“ přiznává Uhrin.

V médiích už se začíná spekulovat o nových posilách. „To má na starosti sportovní ředitel Josef Jinoch, takže to je otázka na něj. Já mám hodně představ, ale teď tu mám mužstvo, které vybojovalo pátou příčku a zasloužilo si jí. O posilách mluvit nechci, to by bylo předčasné. Zatím to řeknu takhle: žádné posily nemáme,“ objasnil trenér současnou situaci.
 
Přesto ale ví, jaké posty by rád posílil. „Už před sezonou jsme chtěli hráče do útočné fáze. Milan Škoda odehrál všechna utkání. Ne všechna podle představ, ale bylo to zaviněné zdravotními problémy. Dnes také nastupoval a my ani nevěděli, zda bude hrát. Měl problémy se zády,“ prozradil zdravotní obtíže dnešního kapitána.

Poptávka je také po kreativním hráči. „Potřebujeme hráče dopředu a chceme tvořivého hráče. Ti, co přijdou, ale musí být lepší než ti, co tady máme. Je to věc dlouhodobého jednání. Je předčasné spekulovat, je to zbytečné. Jsme rádi, že máme generálního sponzora, že máme změnu ve vedení. Víme, jak to mohlo skončit. Teď, co máme dobré zprávy, ohledně organizace klubu, tak doufám, že to bude dobře pokračovat,“ ví, že důležitá je i situace na pozadí.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články