Slávisté se v Budějovicích rozloučí s letošní sezónou | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se v Budějovicích rozloučí s letošní sezónou

Do posledního duelu ligového ročníku 2003/2004 povede v sobotu své svěřence trenér Josef Csaplár. „Českým Budějovicím se na jaře daří. Prožívají jednu z nejúspěšnějších sezón,“ říká kouč. „Fotbalisté soupeře mají svoji kvalitu a především doma to potvrzují. Lafata střílí mimořádný počet gólů,“ pokračuje. „Musíme podat maximální výkon,“ podotýká Csaplár...
Do posledního duelu ligového ročníku 2003/2004 povede v sobotu své svěřence trenér Josef Csaplár. „Českým Budějovicím se na jaře daří. Prožívají jednu z nejúspěšnějších sezón,“ říká kouč. „Fotbalisté soupeře mají svoji kvalitu a především doma to potvrzují. Lafata střílí mimořádný počet gólů,“ pokračuje. „Musíme podat maximální výkon,“ podotýká Csaplár.

Slávisté by se rádi na jihu Čech rozloučili se sezónou vítězstvím. „Chceme odčinit dvě poslední prohry,“ prohlašuje Radek Černý a vzpomíná na poslední střetnutí v Budějovicích. „Zápas se pro nás nevyvíjel ideálně, prohrávali jsme 0:1 a navíc hráli bez vyloučeného Karla Pitáka. Přesto jsme zvítězili 3:1, Richard Dostálek tenkrát vstřelil hattrick,“ vybavuje si gólman.

„Soupeřova síla je hlavně v tom, že hraje jako tým,“ poznamenává brankář Slavie. „Samozřejmě má ve svém středu i dobré jednotlivce. Kostru týmu tvoří záložník Vozábal a útočníci Kulič s Lafatou, jenž vstřelil už hodně branek,“ vysvětluje Černý, který v Budějovicích v minulosti dva roky hostoval. „I když už to je nějaký ten rok, vzpomínám rád. Dostal jsem tam šanci chytat první ligu,“ dodal Černý.

Do Českých Budějovic se Slavia vydá bez dlouhodobých marodů. K dispozici nebudou Václav Koloušek ani Pavel Fořt. Patrik Gedeon už trénuje naplno, ale k zápasu ještě nenastoupí. Podobná je situace kolem Brazilce Adauta, kterého chce mít trenér Csaplár zcela fit pro letni přípravu. Kvůli čtyřem žlutým kartám se na hřiště nedostane stoper Martin Latka.

Foto: Martin Malý

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články