Jiří Plíšek do Sarajeva | SK Slavia Praha
Více

Jiří Plíšek do Sarajeva

Úspěšný trenér slávistického A-dorostu a české reprezentace do šestnácti let Jiří Plíšek odchází do zahraničí. Jednatřicetiletý kouč se na dva roky upsal Željezničaru Sarajevo, druhému celku ligy v Bosně a Hercegovině v uplynulé sezóně. Obsazení uvolněného postu ve Slavii se bude řešit po skončení probíhajícího ročníku dorostenecké soutěže...
Úspěšný trenér slávistického A-dorostu a české reprezentace do šestnácti let Jiří Plíšek odchází do zahraničí. Jednatřicetiletý kouč se na dva roky upsal Željezničaru Sarajevo, druhému celku ligy v Bosně a Hercegovině v uplynulé sezóně. Obsazení uvolněného postu ve Slavii se bude řešit po skončení probíhajícího ročníku dorostenecké soutěže.

Jak se trenér k zahraničnímu angažmá dostal? „Željezničar mne oslovil. V Bosně a Hercegovině si ohromě váží české fotbalové školy, má tam velký zvuk. K tomu přispěla i Slavia svým postupem přes Leotar Trebinje,“ říká Plíšek, který ze Slavie odchází po třech letech. „Budu vzpomínat vždycky v dobrém. Zažil jsem tu krásný roky a vazby nechci přetrhávat. Naopak, post kouče v Željezničaru může vést k rozvoji spolupráce mezi kluby,“ pokračuje.

V předchozích dvou sezónách skončil Plíšek s A-dorostem vždy na třetí příčce. Také letos se s velmi mladým mužstvem pere o třetí místo. „Výchova hráčů pro nás byla důležitější než honba za výsledky. Po podzimu jsme v předchozích dvou sezónách vždy skončili první, ale jakmile to šlo, hned jsme hráče posunuli do juniorky nebo do áčka,“ vysvětluje. V hodnocení je opatrný. „Sám sebe hodnotit nemůžu. Věřím však, že kus práce jsem tu odvedl,“ dodává.

Po třech letech s dorostenci se kouč vrací k práci s dospělými. „Novinka to pro mě není, před Slavií jsem byl například v Mladé Boleslavi. Rozdíl však bude v tom, že tentokrát se jedná o první ligu,“ podotýká. Cíle má trenér následující: „Klub je v zemi nesmírně populární. Chceme vybudovat tým, který bude schopný bojovat v Evropě. Letos budeme hrát první předkolo Poháru UEFA, zkusíme dojít co nejdál,“ uzavřel Plíšek.

Foto: Martin Malý

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články