Béčko zakončilo sezónu vítězstvím | SK Slavia Praha
Více

Béčko zakončilo sezónu vítězstvím

V posledním zápase letošního ročníku ČFL slávisté uspěli na hřišti rezervy Hradce Králové a udělali vítěznou tečku za nepříliš vydařeným jarem. V našem dresu nastoupila pětice fotbalistů A-mužstva. O třech bodech jsme rozhodli dvěma slepenými góly krátce po přestávce. Trefili se Kotrba s Otočkou...
V posledním zápase letošního ročníku ČFL slávisté uspěli na hřišti rezervy Hradce Králové a udělali vítěznou tečku za nepříliš vydařeným jarem. V našem dresu nastoupila pětice fotbalistů A-mužstva. O třech bodech jsme rozhodli dvěma slepenými góly krátce po přestávce. Trefili se Kotrba s Otočkou.

V úvodu prvního poločasu jsme se chvíli rozkoukávali, ale postupně se hra vyrovnala. Domácí fotbalisté si vypracovali dvě šance, ovšem při obou možnostech zaváhali. Naší největší příležitostí byl brejk Václava Kotrby, záložník však minul soupeřovu branku.

Rozhodnutí přišlo v rozmezí 52. a 53. minuty zápasu. Martin Zachariáš vyslal pasem za obranu Otočku, slovenský útočník hledal Chlebouna. Tomu míč odskočil, dostal se však ke Kotrbovi, který střelou do prázdné brány otevřel skóre. Vzápětí jsme se prosadili znovu. Kratochvíl přihrál dopředu, Otočka vyhrál souboj s gólmanem a uklidil balón do sítě - 2:0. Hradec dokázal stav pouze zkorigovat ze standardní situace. V závěru střetnutí měl ještě dvě příležitosti Otočka, ale neuspěl.

„Vítězství v posledním zápase sezóny pro nás znamená strašně moc. Konečně jsme dali góly. Věřím, že z nás tímhle spadla smůla, jež se na nás celé jaro lepila. Přestože se jednalo o poslední utkání, výhra mužstvo pro novou sezónu nabudí,“ uvedl trenér Pavel Trávník.

Hradec Králové B – Slavia B: 1:2 (0:0)
Branky: 55. Černý - 52. Kotrba, 53. Otočka
Sestava Slavie: Podaný – Neno, Mil. Zachariáš, Vondráček (75. O. Dubský), Mar. Zachariáš – Kratochvíl, Švec, Kotrba (62. T. Dubský), Hrdlička – Chleboun, Zelinka (46. Otočka)

Tabulku ČFL zobrazíte kliknutím zde.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články