Standardní situace: parketa pro Lumíra Sedláčka | SK Slavia Praha
Více

Standardní situace: parketa pro Lumíra Sedláčka

Po dvou a půl letech strávených na hostování po klubech v Čechách i v zahraničí se Lumír Sedláček ocitl znovu ve Slavii. „Jsem rád, že jsem tady. Cítím důvěru,“ přiznal technicky vybavený hráč, který se po svém návratu okamžitě ujal rozehrávky většiny standardních situací. „Kopal jsem je už dřív a těší mě, že je můžu zahrávat i teď,“ podotkl záložník...
Po dvou a půl letech strávených na hostování po klubech v Čechách i v zahraničí se Lumír Sedláček ocitl znovu ve Slavii. „Jsem rád, že jsem tady. Cítím důvěru,“ přiznal technicky vybavený hráč, který se po svém návratu okamžitě ujal rozehrávky většiny standardních situací. „Kopal jsem je už dřív a těší mě, že je můžu zahrávat i teď,“ podotkl záložník.

Fotbalista se nestaví pouze k rohovým a přímým kopům, na turnaji v Nové Včelnici ležela na jeho bedrech odpovědnost také při dvou penaltách v utkání proti Českým Budějovicím. „Věřím si na ně, nevidím v tom problém. Nejsem ale přímo určen. Kopat mohli i jiní, třeba Karel Piták,“ vysvětluje Sedláček. „Každopádně jsem rád, že jsem obě proměnil,“ dodal.

Výsledkově nám však turnaj v Nové Včelnici nevyšel a skončili jsme až na čtvrté příčce. Kde hledat příčiny? „Je to jednoduché – chyběly góly. Neproměnili jsme šance. Nedělám z toho tragédii, herně to bylo spíš pozitivní,“ uvažuje slávistický středopolař. „Na druhou stranu ale s umístěním být spokojení nemůžeme. Výsledky jsou totiž nejdůležitější, musíme to do začátku ligy zlepšit,“ zdůraznil Sedláček.

Slávisté už trénují téměř měsíc, další čtyři týdny chybí do začátku české nejvyšší soutěže. „Fyzická příprava je myslím za náma, teď se dostáváme do fáze herní a taktický,“ těší se Sedláček. „Ovšem ani kondiční tréninky nebyly špatné, trenér Csaplár je naordinoval výbornou formou. I když jsme hodně běhali, byli jsme na hřišti a pracovali při tom s balónem,“ spokojeně prohlásil šikovný fotbalista.

A jak je na tom s únavou? „Samozřejmě trochu cítit je, to je normální. Ale není to tak, že bychom nemohli chodit,“ prohodil s úsměvem. „Navíc já jsem v Polsku skončil až 12. června, takže jsme z tréninkového zatížení ani nevypad,“ uzavřel Sedláček.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články