Slavia prohrála s Bohemians | SK Slavia Praha
Více

Slavia prohrála s Bohemians

V přípravném kempu v Nymburce prohrála Slavia s druholigovými Bohemians 0:1. Jedinou branku střetnutí vstřelil v úvodu Martin Třasák. Červenobílí se zlepšili ve druhém poločase, na vyrovnání to však nestačilo. Poprvé od jarního zranění si zahrál rekonvalescent Pavel Fořt, za našeho soupeře pak nastoupili slávisté Hašler a Sláma, kteří s Bohemians trénují...
V přípravném kempu v Nymburce prohrála Slavia s druholigovými Bohemians 0:1. Jedinou branku střetnutí vstřelil v úvodu Martin Třasák. Červenobílí se zlepšili ve druhém poločase, na vyrovnání to však nestačilo. Poprvé od jarního zranění si zahrál rekonvalescent Pavel Fořt, za našeho soupeře pak nastoupili slávisté Hašler a Sláma, kteří s Bohemians trénují.

Klokani se vedení ujali v první čtvrthodině hry. Z přímého kopu se prosadil Martin Třasák. Srovnat jsme mohli ve 22. minutě, Gedeonovu nebezpečnou střelu k levé tyči zlikvidoval gólman. O chvíli později postupoval středem pole Pavel Kuka, ale nezamířil přesně. Nebezpečnější byla Bohemka. Velkou příležitost si vypracovala těsně před přestávkou. Po rohovém kopu Szaboua hlavičkoval těsně vedle Macháček.

Ve druhé půli se slávisté zlepšili. V 53. Adauto postupoval po levé straně, centrem našel Fořta, jehož ránu z hranice vápna vyrazil gólman. Tým Bohemians hrozil především zásluhou aktivního Szaboua. Červenobílí mohli skórovat půlhodinu před koncem - v ideální příležitosti se ocitl Latka, po přímém kopu Sedláčka si zaběhl za obranu, mířil ale mimo. Největší šanci na vyrovnání jsme měli těsně před koncem, kdy Piták našel Sedláčka a ten orazítkoval tyč. Už v nastaveném čase se neujala ani nebezpečná hlavička Pitáka.

„Opakuje se pořád to samé – nemůžeme vstřelit gól. V prvním poločase jsme mohli několikrát inkasovat, ten druhý už byl velmi kvalitní. Vytvořili jsme si několik příležitostí, ale znovu jsme se neprosadili,“ uvedl trenér Josef Csaplár.

„Byla to jen příprava. Výsledek nepřeceňujeme. Chtěli jsme si vyzkoušet standardní situace. V první půli jsme měli několik možností,“ řekl kouč Bohemians Dušan Uhrin mladší.

Slavia – Bohemians 0:1 (0:1)
Branka: 10. Třasák
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Latka, Chleboun (46. Bejbl), Hrdlička (79. L. Došek) – Lukeš, Gedeon, Švec (60. Piták), Táborský (46. Sedláček) – Kuka (46. Fořt, 69. Táborský), Adauto (75. Kuka).
Sestava Bohemians: Ilizi (46. Raba) – Macháček, Obermajer (69. Gag), Vizingr, Třasák – Sláma (46. Koukal), Szabo, Strnad, Lesák (67. Matuszny) – Hašler (46. Kulvajt), Huňa (67. Gög)

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články