Pavel Fořt má pořádnou ránu | SK Slavia Praha
Více

Pavel Fořt má pořádnou ránu

Během úterního přípravného utkání v Nymburku proti druholigovým Bohemians to na hrací ploše několikrát jiskřilo. Přestože se jednalo o přípravné utkání, k vidění bylo až příliš tvrdých soubojů, tři žluté karty a dokonce i jedna drobná šarvátka. Při ní vyslovil své na adresu fotbalistů Bohemians také trenér Slavie Josef Csaplár. Vše nakonec odnesl slávistický útočník Pavel Fořt...
Během úterního přípravného utkání v Nymburku proti druholigovým Bohemians to na hrací ploše několikrát jiskřilo. Přestože se jednalo o přípravné utkání, k vidění bylo až příliš tvrdých soubojů, tři žluté karty a dokonce i jedna drobná šarvátka. Při ní vyslovil své na adresu fotbalistů Bohemians také trenér Slavie Josef Csaplár. Vše nakonec odnesl slávistický útočník Pavel Fořt, který musel v 69. minutě s roztrženým obočím vystřídat.

Pro Pavla Fořta to přitom bylo první utkání od nešťastného únorového zranění kolenních vazů. Do zápasu proti Bohemians nastoupil o poločase. „Přišel za mnou trenér a zeptal se mě, jestli to zkusím. Tak jsem řekl, že jo. Těšil jsem se, že si s klukama po dlouhé době zase zahraju,“ říká útočník. V tu chvíli ale netušil, že jeho pobyt na hřišti nebude mít dlouhého trvání. „Že skončím po pětadvaceti minutách mě vůbec nenapadlo,“ přiznal.

A jak se „krvavý“ incident odehrál? „Hlídal jsem Miroslava Obermajera a on mi dal pěstí,“ popisuje Fořt a trochu zavzpomíná. „Už když jsem hrál za Plzeň, tak jsme se v jednom zápase tak trochu pošťuchovali. Asi si to pamatoval a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ pousmál se Pavel Fořt, na kterém nebyly znát žádné známky rozčílení. Zdálo se, že celou situaci vzal s humorem. „Tvrdá hra mi nevadí, naopak,“ vysvětloval v dobré náladě. „Ale je rozdíl mezi tím udělat něco neúmyslně a zákeřností,“ dodává Fořt.

Po incidentu přiběhl k lavičce Bohemians rozhodčí Šedivý a dožadoval se Obermajerova vystřídání. V opačném případě chtěl hříšníka vyloučit, což je v přátelských zápasech velmi vzácné. Opustit hřiště musel kvůli šití i Pavel Fořt, roztržené obočí však dlouhodobou komplikací není. „Nejedná se vůbec o nic vážného. Říkal jsem trenérovi, ať mne nechá jít zpátky do hry, ale kouč mě už nepustil,“ pokračoval s úsměvem robustní forvard.

Mnohem vážnější bylo hráčovo zranění kolena, které utrpěl v únoru v ligovém utkání proti Plzni. Nyní se zdá, že se začíná blýskat na lepší časy. „Noha drží. Doktoři říkají, že vypadá dobře,“ říká forvard, pro něhož to byl první zápas po pěti měsících. „Jsem rád, že to mám za sebou. Už se těším na další utkání,“ prohlašuje Fořt, jenž by rád týmu pomohl v koncovce. Jednu šanci měl dokonce v duelu proti Bohemians, když jeho střelu v 53. minutě z hranice pokutového území zlikvidoval gólman Raba. „Je to škoda, měl to být gól. Sice to bylo až z vápna, ale měl jsem dost času. Chtěl jsem vystřelit šajtlí k zadní tyči. Nesedlo mi to a míč šel doprostřed,“ uzavřel.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články