281. derby ONLINE: Slavia má na lavičce posilu ze Švýcarska | SK Slavia Praha
Více

281. derby ONLINE: Slavia má na lavičce posilu ze Švýcarska

PRAHA/LETNÁ – Slavia hraje ve 281. derby se Spartou v lehce pozměněné sestavě. Na lavičce je navíc připravený také Švýcar Roger Eschmann, který bude ve Slavii působit jako amatér.
V brance je proti Spartě Radek Černý, obranu hraje ve složení Dostál, Škoda, Gecov, Neves. Ke změnám došlo také v záloze, na pravém křídle bude operovat Milan Nitrianský, na druhé straně pak Matúš Čonka.

O útok se bude starat dvojice Boudjemaa – Juhar, který na hrotu nahradil dosavadní jarní stálici Tomáš Necida. Ten je připravený na lavičce a pravděpodobně do utkání zasáhne. Na lavičce je také nová posila Slavie. Ofenzivní záložník či útočník ze Švýcarska
Roger Guy Eschmann přišel do Slavie jako amatér zatím do 30. června.

Jednadvacetiletý fotbalista se narodil 10. června 1992 v tožském hlavním městě Lomé. Když mu bylo sedm let, byl adoptován do Švýcarska, kde s rodiči vyrůstal v hlavním městě francouzsky mluvicího kantonu Jura – Delsbergu. Jako dorostenec se v roce 2009 účastnil mistrovství Evropy U17.

Od roku 2008 působil v Basileji, Neuchâtel Xamax, juniorském týmu RDC Mallorca, B týmu švýcarského FC Thun nebo izraelský celek Hapoel Petah Tikva. Naposledy si zahrál v islandské soutěži za reykjavický klub Fylkir.

Sestava Slavie ve 281. derby: Černý – Dostál, Škoda, Gecov, Neves – Hrubý, Zmrhal – Nitrianský, Boudjemaa, Čonka – Juhar

Lavička náhradníků: Čontofalský, Souček, Smejkal, Sodoma, Eschmann, Necid, Tusjak


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články