Bejbl znovu vyztuží obranu | SK Slavia Praha
Více

Bejbl znovu vyztuží obranu

Kapitánem Slavie pro příští ročník nadále zůstává zkušený Radek Bejbl. Pravděpodobně však změní post. Po loňském zranění Gedeona sice odehrál téměř celou sezónu v záloze jako defenzivní štít. Nyní se však Patrik Gedeon uzdravil a pravidelně nastupuje, do středu zálohy se navíc dere talentovaný mladík Michal Švec. Ve Slavii přitom skončil Martin Müller, a tak se zdá, že z Bejbla se po roční odmlce znovu stane obránce. „Situace se tak vyvinula. Mužstvo mne teď potřebuje vzadu, tak budu hrát v obraně,“ říká zanedlouho dvaatřicetiletý Bejbl...
Kapitánem Slavie pro příští ročník nadále zůstává zkušený Radek Bejbl. Pravděpodobně však změní post. Po loňském zranění Gedeona sice odehrál téměř celou sezónu v záloze jako defenzivní štít. Nyní se však Patrik Gedeon uzdravil a pravidelně nastupuje, do středu zálohy se navíc dere talentovaný mladík Michal Švec. Ve Slavii přitom skončil Martin Müller, a tak se zdá, že z Bejbla se po roční odmlce znovu stane obránce. „Situace se tak vyvinula. Mužstvo mne teď potřebuje vzadu, tak budu hrát v obraně,“ říká zanedlouho dvaatřicetiletý Bejbl.

Ten v minulých dnech pobýval společně s ostatními slávistickými fotbalisty na soustředění v Nymburce. Tréninkové kempy většina hráčů příliš v oblibě nemá, protože musejí vydržet dlouhé odloučení od rodiny. To však není styl kouče Csaplára, jenž zásadně volí soustředění kratší, zato intenzivnější „Je to dobře, není to tak náročné na psychiku,“ vysvětluje Bejbl.

Výsledky v přípravě kapitánovi velkou radost nedělají. „Není to příjemné a vadí nám to. Kdybychom vyhrávali, cítili bychom se líp,“ prohlašuje. „Nedaří se nám proměňovat šance a dávat góly. Naopak se nám „daří“ vyrábět laciné chyby, po kterých hloupě inkasujeme,“ hledá příčiny nepřesvědčivých výsledků Bejbl. „Také pouštíme soupeře do vedení a zápas se pak v týhle fázi přípravy hrozně složitě dotahuje,“ pokračuje defenzivní fotbalista.

Na únavu se nevymlouvá. „Unavení jsou i naši protivníci. Možná v některých případech trochu míň, ale v tom to není. Soupeři nás kolikrát přehrávají,“ poznamenává Bejbl. „Říká se: špatná příprava, dobrá liga. Na to já ale moc nedám, chci se cejtit dobře a vyhrávat i v přípravě,“ zdůrazňuje bývalý hráč Atlética Madrid a Racingu Lens. „Pevně doufám, že se do začátku soutěže výsledky zlepší. Musíme nadále pracovat a odstraňovat nedostatky,“ uzavírá Bejbl.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články