Opět zasahoval Zelenka | SK Slavia Praha
Více

Opět zasahoval Zelenka

V 16. ligovém kole jsme si z Drnovic odvezli bod. Trenéři překopali sestavu, v obraně nastoupil Sankovič a Hyský, chyběl naopak zraněný Petrouš. Do zálohy se posunul Lukáš Došek a na hrotu nahradil Zelenku Piták. K vítězství to ale nevedlo, mohli jsme naopak prohrát. Vydařený závěr a Zelenkovy góly nám však zajistily alespoň remízu.

Obě mužstva nastoupila do utkání s chutí. V prvních minutách jsme měli navrch – už ve 2. se po přiťuknutí Dostálka řítil na Skácela Piták. Exslávista ve službách Drnovic situaci ustál. Neuspěl ani Tomáš Došek, jehož střela z úhlu šla mimo. Hra se postupně vyrovnala, soupeř zazlobil v 16. – po rohu Gomese chybělo málo, aby Tuma hlavou zakončil. Slavia kontrovala v 18. – Dostálek po individuálním průniku pálil do gólmana. Napínavé momenty se nadále střádaly před oběma brankami – ve 25. skončil Němcův pokus těsně vedle, o chvíli později vyslal Sankovič ze střední vzdálenosti míč nad. Ve 34. Pitákovi málem vyšlo drzé obhození Schindlera. Za Drnovice zkoušeli štěstí ve 37. střelou Šíma a ve 40. Pergl, který v šanci ukvapeně vystřelil z hranice šestnáctky a Václavík s jistotou kryl.

Druhý poločas poznamenaly dva góly v naší síti – nejdříve nevyšla naší obraně ve 49. ofsajdová past a Gomes se po nahrávce Tumy ve 49. nemýlil – 1:0. V 61. jsme prohrávali už 2:0 – Pergl si naskočil na centr agilního brazilce ve službách Moravanů, Václavík sice stačil zakročit, míč mu však vyklouzl za brankovou čáru a domácí se radovali znovu. V následujících minutách to s námi vypadalo zle, hráli jsme v útlumu a jen díky Václavíkovi, který napravil tygřím skokem v 63. svou chybu a zmařil Tumovu šanci, jsme neinkasovali znovu. Našim trenérům se však podařilo střídání, Sedláček, Lička a zejména Zelenka hru výrazně oživili. Posledně jmenovaný potvrdil svou pověst žolíka a v rozmezí čtyř minut srovnal – v 77. dorážel před Formánkem Gedeonův pokus a v 82. si naskočil na Sedláčkův roh a pokořil Skácela podruhé. Slávisté se začali prosazovat svou kombinační hrou a mohli i vyhrát – Piták už v nastaveném čase mířil ve velké příležitosti nad. Zaražené Drnovice toho v závěrečných minutách moc nepředvedly, střely Tumy a Gibaly skončily v zámezí.

Jak to viděli naši hráči
Luděk Zelenka nás svými góly vytrhl v Drnovicích podruhé za sebou. „Je to jen shoda náhod, mám tady asi štěstí. Škoda, že jsme to nedotáhli ke třem bodům, mohlo to tam ‘v klidu’ padnout ještě jednou,“ nebyl útočník z výsledku nijak nadšený. „V první půli jsme hráli dobře, ale nedávali jsme šance. Po poločase soupeř sice vedl dva nula, jenže ke konci jsme měli navrch my a mohli rozhodnout.“ Zelenka se těsně před svou druhou brankou nechal ošetřovat, taktický manévr, který měl Drnovice zmást, to však nebyl. „Záměr? To rozhodně ne, kdyby to šlo, tak bych se nechal vystřídat. Mám nad kotníkem rozseknuté lýtko.“
K oživení hry přispěl i Lumír Sedláček, který hodnotil utkání takto: „Za stavu 0:2 jsme vsadili všechno na jednu kartu. První půlku jsme sehráli dobře, po poločase jsme ale dostali dva nešťastné góly. Je to smůla a štěstí zároveň,“ uvažoval před odjezdem do Prahy náš záložník. Michal Václavík měl podobný názor. „Klasika, první půle slušná, ale neproměňovali jsme gólovky. Po pauze nám utekli a my to pak těžko honili.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články