Proti Dinamu obrat ve druhé půli | SK Slavia Praha
Více

Proti Dinamu obrat ve druhé půli

V úvodním zápase druhého předkola Poháru UEFA proti Dinamu Tbilisi si Slavia vybudovala nadějný dvougólový náskok. Domácím se dlouho nedařilo, v prvním poločase předvedli slabý výkon, který soupeř ve 12. minutě potrestal Melkadzeho brankou. Obrat přišel po přestávce...
V úvodním zápase druhého předkola Poháru UEFA proti Dinamu Tbilisi si Slavia vybudovala nadějný dvougólový náskok. Domácím se dlouho nedařilo, v prvním poločase předvedli slabý výkon, který soupeř ve 12. minutě potrestal Melkadzeho brankou. Obrat přišel po přestávce, k cestě za vítězstvím zavelel útočník Adauto. Brazilský útočník po hodině hry proměnil penaltu nařízenou za faul na Karla Pitáka, jenž za tři minuty na to strhl vedení na stranu červenobílých. Definitivní podobu výsledku určil čtvrthodinu před koncem střídající David Kalivoda.

Odveta je na programu za dva týdny v Tbilisi.

„V prvním poločase jsme předvedli něco naprosto hrůzného, šíleného,“ řekl kouč Slavie Josef Csaplár. Ke druhému dějství podotkl: „Zápas jsme vyhráli vůlí a uměním v koncovce. Dinamo není zvyklé dostat se pod tlak, to je asi jejich jediná slabina. Výkon hostů mě nepřekvapil. Výsledek je pro ně krutý, ale na druhou stranu jsme dali tři branky, Dinamo jednu. Nemůžu tedy říct, že jsme zvítězili nezaslouženě,“ uzavřel trenér.

„Chtěl bych poblahopřát svému kolegovi,“ gratuloval sportovně kouč Gruzínců Gia Geguchadze. „Utkání bylo zajímavé, myslím, že jsme tady mohli bodovat. V prvním poločase a na začátku druhého jsme předvedli perfektní výkon, pak ale přišel patnáctiminutový výpadek, který soupeř potrestal,“ mrzelo trenéra.

Průběh zápasu
Ohlasy slávistů
Fotogalerie (34)
Video (WMV, 14 MB, 2:10)
Výsledky 2. předkola Poháru UEFA

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články