30 kroků k titulu! Od Budějovic ke zlaté tečce v Edenu | SK Slavia Praha
Více

30 kroků k titulu! Od Budějovic ke zlaté tečce v Edenu

Sešívaní nedělním vítězstvím nad Plzní stvrdili zisk třetího mistrovského titulu v řadě. Žádný ze soupeřů už je ve zbytku FORTUNA:LIGY nemůže předstihnout. Připomeňte si dosavadní spanilou jízdu svěřenců Jindřicha Trpišovského ligovým ročníkem 2020/21.

1. kolo, 23. srpna 2020
České Budějovice – Slavia 0:6
Stanislav Tecl otevřel skóre po 50 sekundách hry a předznamenal své velké představení. Jihočechy zničil hattrickem. Skvělý vstup do sezony.

2. kolo, 29. srpna 2020
Slavia – Příbram 3:0
V 94. minutě se k pokutovému kopu postavil Ondřej Kolář a bezpečným proměněním si splnil dětský sen. Vstřelit v lize gól. Kromě trefy mu udělala radost i druhá vychytaná nula za sebou.

3. kolo, 12. září 2020
Pardubice – Slavia 1:1
První bodová ztráta v ročníku přišla proti nečekanému soupeři – Pardubicím. Nováček nejvyšší soutěže předvedl v azylu v Ďolíčku heroický výkon, dokonce vedl po gólu Tischlera. Alespoň bod zajistil krátce po pauze střídající Petar Musa.

4. kolo, 18. září 2020
Slavia – Teplice 5:1
Kanonáda, tři body. Už ve 27. minutě sešívaní vedli 3:0, hosté navíc hráli o deseti. O góly se postaralo pět různých střelců - Peter Olayinka, Nicolae Stanciu, Petar Musa, Tomáš Holeš a Ladislav Takács. Čestný úspěch hostů zaznamenal z penalty Mareš.

5. kolo, 26. září 2020
Slavia – Slovácko 3:0
Slávisté našli nečekaného střelce, Ondřej Kúdela dal dva góly. Třetí branku přidal v nastavení Lukáš Provod. Aby stoper sešívaných v jediném utkání skóroval dvakrát, se mu povedlo poprvé v kariéře. Jak ukázaly další zápasy, Ondřej Kúdela gólovou radost neprožíval zdaleka naposledy.

6. kolo, 4. října 2020
Ostrava – Slavia 0:1
Po krutém vypadnutí z kvalifikace Ligy mistrů se slávisté oklepali a v Ostravě zvítězili. Jediný gól bojovného zápasu vstřelil v 69. minutě Nicolae Stanciu, když proměnil penaltu. V sestavě už nefiguroval Vladimír Coufal, který přestoupil za Tomášem Součkem do West Hamu.

7. kolo, 8. listopadu 2020
Slavia – Mladá Boleslav 1:0
Tři dny po výhře v Evropské lize nad Nice sešívaní udolali Mladou Boleslav. Zápas rozhodl už v 7. minutě po úniku Peter Olayinka, utkání se vzhledem k opatřením proti koronaviru hrálo bez diváků.

8. kolo, 21. listopadu 2020
Opava – Slavia 0:6
Svůj první ligový gól zaznamenal Abdallah Sima. A nešlo o trefu ledajakou. Senegalský supertalent při sólu od půlky hřiště obešel dva soupeře a z ostrého úhlu překonal i opavského brankáře. Jan Kuchta skóroval dvakrát, další branky přidali Ondřej Kúdela, Jan Bořil a Petar Musa. Sešívaní vyrovnali svou nejvyšší výhru v ligové sezoně, stejně jako v úvodním kole na půdě Českých Budějovic zvítězili o šest branek.

9. kolo, 29. listopadu 2020
Slavia – Brno 1:1
Druhá bodová ztráta v sezoně a opět proti nováčkovi nejvyšší soutěže. Na vedoucí gól Abdallaha Simy, který skóroval po pěti minutách od svého příchodu na hřiště, odpověděl těsně před závěrečným hvizdem Šural. Brno udeřilo po rohovém kopu, svém prvním v zápase.

10. kolo, 6. prosince 2020
Sparta – Slavia 0:3
V derby se poprvé od podzimu 2008 hrál přímý souboj o první místo v tabulce. Ondřej Kolář zlikvidoval v prvním poločase za bezbrankového stavu Julišovu penaltu a Abdallah Sima své první derby orámoval dvěma góly. Slávisté nad Spartou zvítězili tříbrankovým rozdílem počtvrté v samostatné historii a završili skvělý týden, v rámci kterého postoupili po výhře nad Beerševou do vyřazovací části Evropské ligy.

11. kolo, 13. prosince 2020
Slavia – Liberec 3:0
Další show Abdallaha Simy. Senegalský křídelník v lize podruhé za sebou skóroval v jednom duelu dvakrát a posunul se na druhé místo střelecké tabulky. Druhým střelcem byl Peter Olayinka, jeho branka na 2:0 z první minuty nastavení první půle sešívané uklidnila.

13. kolo, 20. prosince 2020
Slavia – Bohemians 2:1
Bitva o Vršovice nabídla napínavou podívanou, kterou v 66. minutě rozhodl Lukáš Provod a vstřelil v Edenu poslední gól kalendářního roku 2020. Ve skvělé formě hrající Abdallah Sima zaznamenal gól a přihrávku.

14. kolo, 23. prosince 2020
Plzeň – Slavia 0:1
Ligový šlágr hraný netradičně jen několik hodin před Štědrým dnem rozhodl ve Štruncových sadech povedeným volejem Nicolae Stanciu. Rumunský záložník napálil ke vzdálenější tyči centr Jana Kuchty ve 26. minutě. Vánoční svátky strávili sešívaní na prvním místě tabulky s šestibodovým náskokem.

15. kolo, 16. ledna 2021
Slavia – Olomouc 3:1
Vítězný vstup do roku 2021. Hanáci v Edenu sice rychle vedli, sešívaní ale otočili skóre po dvou penaltách, první proměnil Ondřej Kúdela, druhou po dorážce Jan Kuchta. Útočník Slavie přidal po přestávce ještě jeden gól a zpečetil cennou výhru.

16. kolo, 23. ledna 2021
Karviná – Slavia 1:3
Všechny branky padly až po pauze. Skóre otevřel Abdallah Sima a za deset minut přidal druhý gól Jan Kuchta. V 82. minutě sice Karviná snížila z penalty, ale poslední slovo měl střídající Peter Olayinka. V nastavení ještě dostal červenou kartu domácí brankář.

Dohrávka 12. kola, 27. ledna 2021
Zlín - Slavia 2:6
Slávisté ve Zlíně odehráli parádní poločas, během kterého skórovali pět branek. Hned o tři z nich se postaral Jan Kuchta, který zaznamenal svůj první ligový hattrick. Kaňkou podařeného výjezdu bylo zranění Davida Hovorky, které si následně vyžádalo operaci poraněného kolena. Sezona pro stopera sešívaných skončila.

 

17. kolo, 31. ledna
Slavia – Jablonec 3:0
Souboj prvního s druhým týmem tabulky byl v Edenu jednoznačnou záležitostí. Sešívaní rozhodli už do poločasu, kdy se trefili nejlepší střelci Abdallah Sima s Janem Kuchtou. Po pauze si dal Jablonec vlastní gól. Díky vítězství se náskok Slavie na čele tabulky zvýšil na dvanáct bodů.

18. kolo, 7. února 2021
Příbram – Slavia 3:3
O stoprocentní ligovou bilanci v roce 2021 přišli sešívaní v šesté minutě nastavení, kdy srovnal hlavičkující Voltr. V divokém utkání si slávisté vstřelili dva vlastní góly, porci smůly si vybrali stopeři David Zima a Ondřej Kúdela.

19. kolo, 13. února 2021
Slavia – Pardubice 3:0
Sešívaní oplatili nováčkovi remízu z podzimní první vzájemné konfrontace a hladkým vítězstvím se naladili na úvodní souboj vyřazovací části Evropské ligy proti Leicesteru. Dvě branky vstřelil Jan Kuchta, třetí přidal po změně stran z dálky Nicolae Stanciu.

20. kolo, 21. února 2021
Teplice – Slavia 1:1
Jindřich Trpišovský udělal po domácí bezbrankové remíze s Leicesterem sedm změn v základní sestavě. Na těžkém terénu poslal sešívané ve 43. minutě do vedení prvním soutěžním gólem v červenobílém dresu Oscar Dorley. Po změně stran ale domácí srovnali.

21. kolo, 28. února 2021
Slovácko – Slavia 2:3
Tři dny po postupu přes Leicester do osmifinále Evropské ligy odehráli slávisté těžký duel v Uherském Hradišti, o poločase po dvou lacině inkasovaných brankách prohrávali 1:2. Trenér byl s výkonem velmi nespokojený a odnesly to dveře kabiny v Uherském Hradišti. Na trenérův poločasový kop navázal přímý kop, z kterého Nicolae Stanciu vyrovnal a obrat dokonal devět minut před koncem střídající Ondřej Lingr.

22. kolo, 7. března 2021

Slavia – Ostrava 2:1
Nového kouče Baníku Smetanu nepotěšil Fillo, který se nechal už ve 3. minutě vyloučit. Slávisté vedli po trefách Lukáše Masopusta a Nicolae Stancia z penalty 2:0, na startu druhé půle si ale vlastní gól připsal Taras Kačaraba. Dramatický závěr svěřenci Jindřicha Trpišovského zvládli a naladili se na souboj s Rangers v Evropské lize.

23. kolo, 14. března 2021
Mladá Boleslav – Slavia 0:3
Nicolae Stanciu se dostal do úžasné formy. Po dvou gólech Slovácku, jedné trefě proti Ostravě a důležité brance v osmifinále Evropské ligy proti Rangers (1:1) skóroval dvakrát i proti Mladé Boleslavi. Pojistku přidal z pokutového kopu střídající Júsuf.

24. kolo, 21. března 2021
Slavia – Opava 4:0
Slávisté si ze Skotska odvezli díky výhře 2:0 místenku mezi osmi nejlepšími celky Evropské ligy, po likvidačním zákroku ale přišli o brankářskou jedničku Ondřeje Koláře. Talentovaný Matyáš Vágner udržel při svém ligovém debutu čisté konto, Jan Kuchta se 12. gólem v ročníku osamostatnil na čele tabulky střelců.

25. kolo, 4. dubna 2021
Brno – Slavia 0:0
Výběr Jindřicha Trpišovského, hrající více než 70 minut bez vyloučeného Matyáše Vágnera, ani na druhý pokus ligového nováčka neporazil. 37. zápasem bez prohry však sešívaní vytvořili nový ligový rekord, na druhé místo odsunuli Slavii z roku 2017, kterou tehdy vedl Jaroslav Šilhavý.

26. kolo, 11. dubna 2021
Slavia – Sparta 2:0
Sešívaní udělali tři dny po remíze s Arsenalem na Emirates Stadium v domácím prostředí klíčový krok k zisku mistrovského titulu. V Edenu v závěru první půle otevřel skóre Tomáš Holeš a v 81. minutě přidal pojistku střídají Stanislav Tecl. Slavia neprohrála třinácté soutěžní derby v řadě a pražskému rivalovi odskočila v tabulce na rozdíl 17 bodů.

27. kolo, 18. dubna 2021
Liberec – Slavia 0:1
Náplast za vypadnutí z Evropské ligy. Cennou výhru proti Liberci zařídil šest minut před závěrečným hvizdem navrátilec do sestavy Ondřej Kúdela. Stoper sešívaných nekompromisně proměnil pokutový kop nařízený po faulu na Jana Kuchtu. Nenápadný střelec skóroval v sezoně už pošesté!

28. kolo, 21. dubna 2021
Slavia – Zlín 2:1
Vyrovnání československého ligového rekordu v neporazitelnosti, který čítal 40 utkání, se nerodilo lehce. Hosté v Edenu vedli po proměněné penaltě, slávisté ale utkání zvládli otočit. Trefili se Nicolae Stanciu a Jan Kuchta, který si 13. gólem v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců. Rozhodčí ve prospěch Slavie nařídil dva pokutové kopy, oba ale po konzultaci s VAREM odvolal.

29. kolo, 25. dubna 2021
Bohemians – Slavia 0:0
Sešívaní k jistotě třetího mistrovského titulu v řadě a 21. celkově potřebovali v Ďolíčku zvítězit, žádnou ze svých šancí ale proměnit nedokázali. Remíza 0:0 znamenala překonání počínání Sparty z let 1943 – 1946. 41 zápasů bez porážky, tak zní hodnota nového rekordu v neporazitelnosti!

30. kolo, 2. května 2021
Slavia - Plzeň 5:1
Mistrovská euforie propukla v kabině už před utkáním. Sparta remizovala v Liberci, což znamenalo jistotu třetího titulu v řadě, čtvrtého za posledních pět let a jednadvacátého celkově. Na hřišti ale sešívaní nenechali nic náhodě, fanoušky, které pustilo na tribuny rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví, potěšili pěti brankami. A mohly propuknout oslavy. Mistrovský hattrick byl zkompletován!

  

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články