Slávistky pouze remizovaly | SK Slavia Praha
Více

Slávistky pouze remizovaly

Fotbalistky Slavie nedokázaly v sobotu vyhrát na hřišti Otrokovic, odvezly si bod za remízu 1:1, a zopakovaly tak rok starý výsledek. Jedinou branku slávistek vstřelila Chlumecká.
Fotbalistky Slavie nedokázaly v sobotu vyhrát na hřišti Otrokovic, odvezly si bod za remízu 1:1, a zopakovaly tak rok starý výsledek. Jedinou branku slávistek vstřelila Chlumecká.

V prvním poločase jsme měli herní převahu, ale do koncovky se příliš nedostávali. Výjimkou byla nevyužitá příležitost Hejlové a nastřelené břevno v podání Budošové. Přesto se nám v závěru půle podařilo skórovat. Petranová rozehrála standardní situaci, skvěle si naběhla útočnice Chlumecká a hlavou přehodila vyběhnuvší gólmanku.

Druhý poločas byl naprosto odlišný. Otrokovice na nás vletěly, ještě více zvýšily agresivitu a začaly si vytvářet šance. V 60. minutě soupeř vyrovnal, když se po naší hrubce dostal do brejku, který úspěšně zakončila Jana Plachá. Brankářka Taušová si na míč sáhla, ale už jej nedokázala vytěsnit mimo tyče. Hra se pak ještě více přiostřila, další branka již nepadla.

„V prvním poločase to byl z naší strany pohledný fotbal. Domácí nás zaskočili tvrdou a místy až zákeřnou hrou, což naším hráčkách nevyhovovalo. Přesto jsme se gólem do šatny ujali vedení. Pak se zdálo, že budeme v tomto trendu nadále pokračovat ve druhé půli, bohužel soupeř začal enormně faulovat, přerušovat hru a rozhodčí si s tím nevěděla rady. Na obou stranách byly hráčky na vyloučení. Po hrubé chybě celé naší levé strany jsme obdrželi branku a už jsme se k dalšímu náporu nedostali,“ uvedl trenér Pavel Hejhal.

Otrokovice - Slavia 1:1 (0:1)
Branky: 60. J. Plachá - 39. Chlumecká
Sestava Otrokovic: P. Plachá - Hoferková, Chytilová, Polášková, Vlasatíková - Šilhárová, Skupinová (77. Zderčíková), Danielová, Marcoňová, J. Plachá - Strožová
Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková (85. Kaplanová), Šteffanová, Petranová - Hejlová, Pěničková, Budošová, Zubková (54. Bottová) - Holečková (63. Benýrová), Chlumecká

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články