B-dorost má za sebou úspěšnou půlsezónu | SK Slavia Praha
Více

B-dorost má za sebou úspěšnou půlsezónu

O víkendu sehráli fotbalisté slávistického B-dorostu poslední střetnutí podzimní části sezóny, v domácím prostředí porazili Tábor vysoko 5:1. Celkově skončilo mužstvo na první příčce ligy, dva body před druhým Libercem. „Tým ukázal obrovské kvality a sílu. Ve velice těžké soutěži kluci častokrát nastupovali proti o dva roky starším hráčům a utkání zvládli. Dokazuje to postavení v tabulce i skóre, vstřelili jsme 43 branek...
O víkendu sehráli fotbalisté slávistického B-dorostu poslední střetnutí podzimní části sezóny, v domácím prostředí porazili Tábor vysoko 5:1. Celkově skončilo mužstvo na první příčce ligym, dva body před druhým Libercem. „Tým ukázal obrovské kvality a sílu. Ve velice těžké soutěži kluci častokrát nastupovali proti o dva roky starším hráčům a utkání zvládli. Dokazuje to postavení v tabulce i skóre, vstřelili jsme 43 branek. Velká pochvala patří také reprezentantům, kteří vedle povinností v nároďáku perfektně přistoupili i ke klubovým zápasům,“ řekl trenér Michal Šrámek.

Z jakých fotbalistů je mužstvo složeno? „Správně bych měl mít ročník 87, ale vysokou kvalitu mají i hráči narození v roce 88, většinou reprezentanti. Dohromady s A-dorostem máme v reprezentaci do sedmnácti let celkem sedm zástupců. Navíc mě těší, že jsou oporami národního mužstva,“ podotýká kouč, který je rád, že se celku v průběhu podzimu vyhýbala zranění. „Drobným zdravotním komplikacím se nevyhnete nikdy, nic vážnějšího se naštěstí nepřihodilo. Nemůžu ale zapomenout na brankáře Hanuše, který byl celý půlrok mimo a dává se dohromady po operaci.“

Podzimní část sezóny sice skončila, to však neznamená, že budou mít fotbalisté volno. „Pro řadu z nich to bude do konce roku volnější, trénovat ale budeme a sehrajeme i nějaké přáteláky. Ročník 88 se navíc v prosinci zúčastní Memoriálu Pepi Bicana,“ přiblížil Šrámek. Zajímavý program budou mít i mladí reprezentanti. „Sedm hráčů se společně s trenéry vydá na stáž do londýnského Tottenhamu,“ poznamenal kouč.

A jaké jsou cíle pro jaro? „Chceme hráče perfektně připravit na druhou část sezóny. Všechno je nasměrovaný tak, aby měli obrovskou chuť do fotbalu a dobré zdraví,“ zdůraznil Šrámek. Umístění není to nejpodstatnější. „Někteří hráči mohou postoupit do A-dorostu nebo ještě výš. Navíc reprezentanti budou mít náročný program, čekají je druhé fáze kvalifikací. Přesto chceme nejvyšší příčky obhájit a uděláme pro to všechno. Věřím, že se ukáží i kluci, kteří zatím v základu moc nehráli. Je tam vysoká kvalita,“ uzavřel Šrámek.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články