Skvělý fotbal, říkali slávisté | SK Slavia Praha
Více

Skvělý fotbal, říkali slávisté

Všichni aktéři ligového duelu v Liberci se shodovali na tom, že střetnutí bylo minimálně nadprůměrné. „Zápas měl parametry evropský třídy. Oba dva týmy chtěly hrát dopředu, takhle by to mělo být vždycky,“ pochvaloval si Radek Černý. „Fotbal byl velmi dobrý,“ souhlasil Karel Piták a přiznal, že dělba bodů byla z pohledu obou mužstev zasloužená. „Remíza je spravedlivá,“ řekl pravý záložník
Všichni aktéři ligového duelu v Liberci se shodovali na tom, že střetnutí bylo minimálně nadprůměrné. „Zápas měl parametry evropský třídy. Oba dva týmy chtěly hrát dopředu, takhle by to mělo být vždycky,“ pochvaloval si Radek Černý. „Fotbal byl velmi dobrý,“ souhlasil Karel Piták a přiznal, že dělba bodů byla z pohledu obou mužstev zasloužená. „Remíza je spravedlivá,“ řekl pravý záložník.

Slávisté vstoupili do utkání velmi dobře a vytvořili si čtyřnásobnou šanci. Karel Piták, Stanislav Vlček ani Martin Latka však v závaru nedokázali dopravit míč z vápna do sítě. „Bylo tam několik gólovek za sebou, měl jsem to dát,“ kál se Piták. Severočeši nakonec se štěstím nebezpečné momenty přestáli a začali si vytvářet mírnou převahu. „Liberec hrál nátlakově a dobře se pohyboval. Nakonec z toho dal Slepička gól,“ poznamenal kapitán Radek Bejbl. „Stál jsem na jedné noze a nebyl jsem úplně připravený, že bude Slepička tak rychle zakončovat. Trefil se dobře, míč mi šel do protipohybu,“ okomentoval situaci Černý. „Také my jsme ale mohli dát gól, šance jsme měli,“ řekl Bejbl, který měl na mysli například perfektně zahraný přímý kop Lumíra Sedláčka v závěru poločasu. „Chybělo mi asi víc štěstí. Nebylo to z úplné blízkosti a brankář to čekal,“ vysvětlil Sedláček.

Do druhého poločasu slávisté vlétli. „O přestávce jsme si řekli, že se Liberci pokusíme vyrovnat, a začali jsme hrát víc kombinačně,“ pokračoval Bejbl. To se podařilo a v určitých fázích hry jsme měli výrazně navrch. Odměnou nám byla vyrovnávací branka v podání kanonýra Stanislava Vlčka. „Gedy mi dal krásnou přihrávku mezi obránce, já zaběhl do šestnáctky a střílel z první podél brankáře,“ přiblížil svůj zásah Vlček. Zcela spokojený ovšem nebyl. „Stejně jsem to měl udělat i v první půli. Ale zaplaťpánbůh aspoň za ten jeden gól.“

Slávisté se tedy rozloučili s podzimem remízou 1:1 na horké půdě v Liberci a drží sérii pěti zápasů bez porážky. „Vzhledem k tomu, že jsme prohrávali, je i jeden bod hodně cenný. Myslím, že nakonec v tabulce přezimujeme docela dobře,“ uzavřel Bejbl.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články