Radek Černý: Premiéra v anglické lize! | SK Slavia Praha
Více

Radek Černý: Premiéra v anglické lize!

Radek Černý se dočkal startu v Premier League za Tottenham, kde hostuje ze Slavie.
LONDÝN - Bývalý brankář Slavie Radek Černý, který na začátku roku odešel na osmnáctiměsíční hostování do anglického Tottenhamu, má za sebou první start v tamní Premier League! V nedělním domácím utkání Kohoutů proti Aston Ville pomohl svému týmu k vysoké výhře 5:1, když necelou půlhodinku před koncem nahradil mezi tyčemi zraněného Paula Robinsona.

Běžela 64. minuta střetnutí. Reprezentační gólman Anglie ve službách Tottenhamu Paul Robinson se srazil s útočníkem soupeře Dariem Vassellem a musel střídat. Jasná volba tak padla na slávistického odchovance Radka Černého. Náš bývalý brankář přišel na hřiště za stavu 3:1 a určitě nezklamal. Přestože nemusel řešit příliš nebezpečných situací, působil spolehlivým dojmem a jeho nové mužstvo dokázalo do konce ještě zvýšit na konečných 5:1.

Úspěšným debutem Radek Černý jen potvrdil dobré jméno české brankářské školy na Britských ostrovech. V minulosti působili v Anglii Luděk Mikloško, Jan Stejskal či Pavel Srníček. Obrovské renomé si pak v dresu Chelsea vydobyl Petr Čech. Jestli Radek Černý nastoupí i v dalším utkání Tottenhamu, které se hraje 7. května v Middlesbrough, se teprve rozhodne.

Tottenham – Aston Villa 5:1 (3:1)
Branky: 6. a 27. Kanoute, 19. King, 67. Reid, 90. Kelly – Barry z pen.
Sestava Tottenhamu: Robinson (63. Černý) – Kelly, Edman, King, Dawson – Davies, Carrick, Davis, Reid – Kanoute (77. Mido), Keane (77. Defoe)
Diváků: 36,078

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články