Béčko se zachránilo! | SK Slavia Praha
Více

Béčko se zachránilo!

PRAHA - Slávistická juniorka definitivně odvrátila možnost sestupu z ČFL. V předposledním kole porazila na domácím hřišti Varnsdorf 4:1. První poločas se Slavii příliš nevydařil, soupeř se těsně před koncem prvního poločasu ujal vedení. Po přestávce však slávisté svého soupeře jasně přehráli, dvě rychlé branky vstřelil Vladimír Bálek, další dvě přidali Karel Kratochvíl a Jiří Studík. V posledním kole nastoupí naše rezerva v Kolíně.
PRAHA - Slávistická juniorka definitivně odvrátila možnost sestupu z ČFL. V předposledním kole porazila na domácím hřišti Varnsdorf 4:1. První poločas se Slavii příliš nevydařil, soupeř se dokonce těsně před jeho koncem ujal vedení. Po přestávce však slávisté svého soupeře jasně přehráli, dvě branky v rychlém sledu vstřelil Vladimír Bálek, další dvě přidali Karel Kratochvíl a Jiří Studík. V posledním kole nastoupí naše rezerva v Kolíně.

První poločas se slávistům příliš nepovedl, proti důrazně hrajícímu soupeři se dostávali jen do náznaků šancí. Ale ani hosté vyložené příležitosti neměli, v nejlepší střelecké pozici se objevil již v deváté minutě Šafář, jeho volej ale mířil naštěstí těsně nad břevno Slavíkovy branky. Minutu před koncem poločasu šel Varnsdorf do vedení, z třiceti metrů napřáhl k dělovce Mach a míč vletěl přesně do levého dolního rohu branky. Ještě před poločasovým hvizdem střílel z hranice vápna Sláma, ale jeho střele chyběla přesnost.

Do druhého poločasu Slavia přeskupila řady, do obrany přišel Mejzlík, Kratochvíl se přesunul na post pravého středního záložníka a Sláma se vrátil na pravou stranu zálohy. Červenobílí začali svého soupeře výrazně přehrávat. Brankáře Četveríka jako první překonal v padesáté minutě Bálek, který vyrovnal z voleje po centru Slámy. Bálek přidal o tři minuty později i druhý gól, tentokrát hlavou po rohovém kopu Mejzlíka. Slávistický útočník pak mohl dosáhnout na čistý hattrick: Chleboun vyhrál hlavičkový souboj s brankářem, ale Bálkovu střelu z brankové čáry odkopl hostující Hyka. V sedmdesáté první minutě opět Bálek připravil třetí gól, v souboji s brankářem dokázal nacentrovat a Kratochvíl poslal hlavou míč s přehledem do sítě. V sedmdesáté třetí minutě se po kolmé přihrávce Kotrby dostal do samostatného úniku Dubský, snažil se obejít brankáře, ale nakonec se rozhodl pro zpětnou přihrávku Kratochvílovi, jeho ránu však zastavili obránci na brankové čáře. Sedm minut před koncem přidal čtvrtou branku Studík, když po předchozím rohu Kratochvíla neudržel brankář Četverík hlavičku Chlebouna.

"Jsem rád, že jsme stoprocentně zachráněni," hodnotil utkání trenér Pavel Trávník. "Začali jsme zakřiknutě, nedařilo se naším hrotům. I když jsme soupeře do ničeho nepouštěli, dostali jsme nešťastný gól z dálky. O přestávce v kabině žádná bouře nebyla, hráči měli naši důvěru v tom, že zápas otočí. Vyšlo nám přeskupení řad a zařazení Karla Kratochvíla do zálohy, to se povedlo se vším všudy. Nikoho konkrétního chválit nechci, za druhý poločas zaslouží pochvalu všichni."

Slavia B - Varnsdorf 4:1 (0:1)
Branky: 50. a 53. Bálek, 68. Kratochvíl, 83. Studík - 44. Mach
Sestava Slavie:Slavík - Kratochvíl, Vondráček, Chleboun, Studík - Sláma, Musil (24. Dubský), Eliáš, Kotrba - Borovský (46. Mejzlík), Bálek
Diváci:162

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články