Kouč béčka Pavel Trávník míří do Japonska | SK Slavia Praha
Více

Kouč béčka Pavel Trávník míří do Japonska

PRAHA - Velký krok kupředu ve své trenérské kariéře prožívá v těchto dnech Pavel Trávník, nyní už bývalý kouč slávistického B-mužstva. Jako svého asistenta do fotbalového týmu Kobé si jej totiž vybral Pavel Řehák, jenž se nedávno stal v Japonsku hlavním trenérem...
PRAHA - Velký krok kupředu ve své trenérské kariéře prožívá v těchto dnech Pavel Trávník, nyní už bývalý kouč slávistického B-mužstva. Jako svého asistenta do fotbalového týmu Kobé si jej totiž vybral Pavel Řehák, jenž se nedávno stal v Japonsku hlavním trenérem. „Je to pro mě výzva a obrovská šance,“ říká Trávník. Angažmá v Asii se seběhlo hodně nečekaně a narychlo. „Pavel mi ve středu zavolal a zeptal se mě, jestli jsem schopen tuto nabídku přijmout. Byl to trochu šok, odlétám už v pátek.“ Novým lodivodem juniorky se stává dosavadní asistent Luboš Kozel.

Pavel Trávník působil ve Slavii deset let, z toho pět roků jako profesionální trenér. „Přišel jsem v roce 95, chtěl jsem trénovat a stal jsem se koučem týmu žen. Nikdy by mě tenkrát nenapadlo, že se dostanu takhle daleko,“ přiznává Trávník, jenž byl poté trenérem dorostu, béčka a v letech 2002 až 2003 byl dokonce asistentem u A-mužstva. „Prožil jsem tu krásné chvíle a samozřejmě i některé těžké, to ale k fotbalu patří. Vzpomínat budu jenom v dobrém,“ pokračuje Trávník.

Trenér si nejraději vybavuje sezónu 2002/2003, kdy se jako asistent podílel na slávistickém tažení Pohárem UEFA do osmifinále. Za nejsložitější okamžik naopak považuje vyřazení v předkole Ligy mistrů s Celtou Vigo. Lehká nebyla pro Trávníka ani letošní sezóna. V roli kouče juniorky musel bojovat s týmem ve vyrovnané soutěži o udržení až do předposledního kola. „Záchrana byla hodně těžká, ale zároveň také hezké,“ poukazuje Trávník.

V Japonsku se mu zkušenosti z letošního průběhu ČFL budou náramně hodit. Kobé je totiž na poslední příčce tabulky. „Já jsem vždycky optimista. Před námi je dvacet zápasů a například na čtvrté místo máme ztrátu jen devět bodů.“ Trávník věří, že se rychle naučí i mluvit japonsky. „Jedu do neznáma, ale strach nemám. S Pavlem Řehákem jsem dělal tři roky ve Slavii, je to skvělý parťák,“ říká Trávník.

Svému nástupci, bývalému reprezentantu České republiky, Luboši Kozlovi Trávník věří. „Luboš je dobrý trenér, ví co tým potřebuje. Pro příští rok se bude budovat nové mužstvo, zase to bude chvilku bolet, ale on to zvládne,“ je přesvědčen Trávník.

Luboše Kozla zastihla zpráva na dovolené v Tunisku. „Je to pro mě překvapení, ale ve fotbale nikdy nevíte, co se stane. Samozřejmě se těším. U mužstva jsem už rok a půl a dobře ho znám. Zase tolik se tedy měnit nebude. Přípravu začneme nejspíš 10. července," uvedl nový trenér.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články