Konečný účet dorostenců: dvakrát mistři, dvakrát druzí | SK Slavia Praha
Více

Konečný účet dorostenců: dvakrát mistři, dvakrát druzí

Sigma Olomouc - Slavia „A“ dor. 2:1 (1:1), ČPP liga SD, sobota 18.6.2005
Branka Slavie: Jablonský
Slávistický A-dorost skončil na druhé příčce tabulky.

FK Tábor – Slavia „B“ dor. 0:3 (1:0), ČLSD, sobota 18.6.2005
Branky Slavie 2 Dejmek, Proskočil
Sestava Slavie: Jan Hanuš – Lukáš Kindel, Martin Hladík, Vojtěch Marek, Tomáš Marc – Zdeněk Zahálka, Tomáš Proskočil, Radek Dejmek, Martin Novák (74. Miroslav Pecka) – Lukáš Dvořák (61. Jakub Jirovský), Radim Nečas (81. Michal Puš)
Slávistický B-dorost se stal mistrem ligy.

Jednoznačný zápas byl v naší režii. Utkání jsme si ovšem znovu zkomplikovali řadou nepřesností a dovolili tak soupeři několik nebezpečných akcí. Při nich nás podržel brankář Hanuš. Skóre jsme otevřeli už po šesti minutách hry, kdy Zahálka sklepl míč na pravé straně na Kindla a po centru do pokutového území se hlavou trefil Proskočil.
Po přestávce jsme zlepšili pohyb a hru po křídlech. Odměnou nám byly další dvě branky. Obě zaznamenal v 57. a v 76. minutě po rohových kopech Marce záložník Dejmek (první hlavou, druhý nohou). V závěru jsme vystřídali, další gól jsme ale nedali.

Sigma Olomouc – Slavia „C“ dor. 4:2 (1:1), ČPP liga MD, sobota 18.6.2005
Branky Slavie: Necid, Šimeček
Sestava Slavie: Marek Boháč – Lukáš Vácha, František Lukeš, Petr Kobler, Jan Bezděk (53. Lukáš Brhlík, 77. Pavel Kroupa) – Štěpán Šimeček, Michal Uhlíř (53. Milan Vukovič), Bořek Dočkal, Jan Kovařík – Tomáš Pekhart, Tomáš Necid
Slávistický C-dorost se stal mistrem ligy.

V posledním utkání sezóny jsme prohráli s kvalitním soupeřem. Nehráli jsme svou hru, slabou koncentrací a větším množstvím chyb jsme soupeři pomohli ze tří standardních situací vstřelit góly. Chtěli jsme vyhrát, ale narazily na sebe dva útočné a otevřené styly hry. Přesto jsme prohráli teprve třetí utkání v celé sezóně a obhájili jsme titul mistra republiky. Bilance je 24 vítězství, 3 remízy, 3 porážky, skóre 88:27, získali jsme 75 bodů a v tabulce pravdy 30 plusových. „Chtěl bych poděkovat všem hráčům, realizačnímu týmu, vedení Slavie Praha a všem kteří nám věřili a fandili,“ uvedl trenér Anton Mišovec

V 7. minutě přihrál Vácha za obranu a Necid přehodil lobem vybíhajícího brankáře – 1:0.Ve 38. minutě ale bylo vyrovnáno, po ztrátě míče v útočné fázi, rychlém přenesení hry a střetu dvou hráčů v pokutovém území soupeř skóroval z pokutového kopu – 1:1. Branky padaly hlavně po přestávce.
Ve 45. minutě po přímém kopu a špatné komunikaci obrany s brankářem soupeř vstřelil druhou branku – 1:2 a v 70. minutě po ztrátě míče na polovině a ofsajdové situaci jsme prohrávali už o dvě branky – 1:3. Zpět do hry nás dostal v 72. minutě po průniku Kovaříka a následné přihrávce zaslouženě Šimeček – 2:3. Po několika dobrých brankových příležitostech, kdy jsme měli tlak, však soupeř hlavou po rohovém kopu gólový účet definitivně uzavřel – 2:4.

FK Tábor – Slavia „D“ dor. 2:7 (1:3), ČLMD, sobota 18.6.2005
Branky Slavie: 2 Dostál, 2 Vyhnal, Hošek P., Kindel M., Bambur
Sestava Slavie: Martin Berkovec - Tomáš Němec, Petr Vopěnka, Radek Šulc (41. Petr Hošek), Lukáš Brandejs – Martin Dostál, Jakub Kučera (41. Jan Neuberg), Pavel Vyhnal, Marek Kindel – David Smělý (41. Jan Hošek), Huari Bambur
Slávistický D-dorost skončil na druhé příčce tabulky.

Průběh utkání odpovídal postavení obou mužstev v tabulce. My jsme útočili, domácí bránili a snažili se hrát na brejky. Tábor dlouho odolával, ale po vstřelení třetí branky bylo o vítězi rozhodnuto.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články