Sbíráme cenné zkušenosti, říká Kozáčik | SK Slavia Praha
Více

Sbíráme cenné zkušenosti, říká Kozáčik

PRAHA - "Dostáváme do těla," popsal stručně prozatímní průběh přípravy slávistických fotbalistů Matúš Kozáčik. "Všechno to ale plní svůj účel," dodává jednadvacetiletý brankář, který si na závěr prvního soustředění zachytal proti slavnému Olympique Lyon.
PRAHA - "Dostáváme do těla," popsal stručně prozatímní průběh přípravy slávistických fotbalistů Matúš Kozáčik. "Všechno to ale plní svůj účel," dodává jednadvacetiletý brankář, který si na závěr prvního soustředění zachytal proti slavnému Olympique Lyon. Žádný z věhlasných útočníků ho nepřekonal, náš gólman vychytal pověstnou nulu a vysloužil si i pochvalu ve francouzském tisku. Před úterním tréninkem nám Matúš poskytl krátký rozhovor.

Začínáte čtvrtý týden přípravy, jak to zatím jde?
Dobře, první týden na horách byl v krásném prostředí. Už tam jsme dostali pěkně do těla, trenéři nás nešetří. Určitě to všechno zatím plní svůj účel.

Máte za sebou i první zahraniční soustředění.
Pracovalo se dál hlavně na fyzičce, na herní přípravu dojde později. S Martinem Slavíkem jsme trénovali i samostatně s Lubošem Přibylem, ale řadu tréninků jsme absolvovali společně s mančaftem.

Na závěr jste porazili Olympique Lyon, zápas vám vyšel, to muselo potěšit.
Byl to dobrý zápas proti vynikajícímu týmu, pro nás pro všechny jedinečná zkušenost. Byla to ale jen příprava, výsledek nemůžeme přeceňovat.

Která situace pro vás byla nejtěžší, Carewova hlavička? Prý to byl jasný gól.
Mně vždycky přijde divné popisovat, jak jsem něco chytil. Jasný gól je vždycky, když je míč v brance. Carew hlavičkoval z vápna na bránu, míč jsem vyrazil, je to moje práce. Lyon měl hlavně silné standardky. Vychytaná nula je samozřejmě vždycky povzbuzením.

Teď vás čeká týden v Praze, pak se jedete znovu do Francie.
Dnes máme výběh, bude se ještě pracovat na fyzičce. Ve Francii nás čekají další kvalitní soupeři, tam už to bude víc herní příprava. Důležité je, že získáme další cenné zkušenosti proti silným celkům. Ty se nám pak budou hodit v lize a hlavně v předkole Ligy mistrů.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články