Jarolím: Prověří nás silní soupeři | SK Slavia Praha
Více

Jarolím: Prověří nás silní soupeři

PRAHA - Poločas podle trenérových představ, nespokojenost s inkasovanými brankami. Tak hodnotil poslední přípravu proti severočeskému soupeři před pondělním odletem do Francie trenér červenobílých Karel Jarolím. Přinášíme vám s ním rozhovor...
PRAHA - Poločas podle trenérových představ, nespokojenost s inkasovanými brankami. Tak hodnotil poslední přípravu před pondělním odletem do Francie trenér červenobílých Karel Jarolím. Přinášíme vám s ním krátký rozhovor.

Jak hodnotíte sobotní zápas proti Ústí?
Byl to zápas pořád z plného zatížení, výsledek byl o proměňování šancí. První poločas se blížil mým představám, přesto mne mrzí dvě inkasované branky. Když už jsme je dostali, tak jsme měli vyhrát větším rozdílem, příležitostí na to bylo dost. V druhé půli už náš výkon nebyl tak vyrovnaný, projevila se únava z náročného programu, to platí zejména o těch, kdo hráli už v prvním poločase.

Hráli jste na tři obránce, jak se to osvědčilo?
Od toho jsou přípravné zápasy, abychom takový systém vyzkoušeli. Podle soupeře to může být jedna z variant i pro sezónu.

Jak jste zatím spokojený s hrou nových hráčů?
Věřím, že všichni své uplatnění najdou, mají svoji kvalitu a jejich výkony se zlepšují. Chci aby byla konkurence ve všech řadách, je to pro hráče ta nejlepší motivace.

Sledujete, jak posiluje konkurence?
Ne, s tím si starost nedělám. Já budu rád, když se připravíme podle našich představ, když budeme hrát takový fotbal, na který lidi přijdou. Jestli někdo zbrojí, je to jejich věc. Pokud se nám podaří vepředu posílit, myslím, že se nemusíme bát nikoho.

Mluví se o odchodu Mirka Holeňáka, poradili byste si s takovou situací?
To je velice předčasná otázka. Bude záležet na samotném hráči, jestli bude mít zájem odejít nebo ne. Pak bychom na to reagovali, jak říkám, teď je to předčasné.

V přípravě jste v útoku zkoušel i záložníky, Tomáše Hrdličku a Karla Pitáka...
To je pravda, zkoušeli jsme to. Nejsou to pro ně úplně cizí posty, už to oba hrávali. Karel Piták v Hradci, Tomáš Hrdlička u nás.

Jak to vypadá s jeho zdravotním stavem, v sobotu nehrál, a co zraněný kotník Michala Švece?
Tomáš Hrdlička nehrál kvůli zranění stehenního svalu, oba by ale měli být příští týden v pořádku.

V pondělí odlétáte na další soustředění do Francie, kteří hráči pojedou?
Zatím bychom to chtěli absolvovat kompletní, po návratu možná dojde ke zúžení kádru.

Jaký vás čeká program?
Budeme samozřejmě trénovat, ale čekají nás také tři zápasy, všechny se silnými soupeři: Auxerre, Štrasburg, Nancy. Bude to už ostrá příprava na sezónu, jsou to týmy, které nás dostatečně před předkolem ligy mistrů prověří.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články