Dnes proti Racingu Štrasburk | SK Slavia Praha
Více

Dnes proti Racingu Štrasburk

HAGENAU / FRANCIE - Další dva zvuční soupeři čekají o tomto víkendu Slavii. Dnes změříme síly s Racingem Štrasburk, zítra s Nancy. Červenobílí budou chtít udržet svoji vynikající letní bilanci s francouzskými soupeří: zatím porazili francouzského mistra Olympique Lyon 1:0 a remizovali s vítězem poháru Auxerre 0:0.
HAGENAU / FRANCIE - Další dva zvuční soupeři čekají o tomto víkendu Slavii. Dnes změříme síly s Racingem Štrasburk, zítra s Nancy. Červenobílí budou chtít udržet svoji vynikající letní bilanci s francouzskými soupeří: zatím porazili francouzského mistra Olympique Lyon 1:0 a remizovali s vítězem poháru Auxerre 0:0.

Dnešní utkání má ten správný náboj především pro trenéra Karla Jarolíma, který v Racingu v letech 2001-2003 působil. "Už jsem porazil Štrasburk v loňském roce, rád bych to zopakoval i letos," říká bojovně. S výpravou našeho soupeře se již setkal v pátek a o všem si popovídal. "Pro ně je to generálka na ligu, pro nás je to velice zajímavý soupeř. Trénoval jsem tam, samozřejmě bych rád vyhrál," prozradil téma rozhovoru.

Trenér samozřejmě ví, že výsledky proti silným soupeřům jsou tím pravým impulzem do probíhající přípravy. "Na utkání se zaměříme, stejně jako jsme chtěli uspět dřív například proti Lyonu, kdy to pomohlo psychice hráčů, chceme uspět i nyní."

Kouč Jarolím bude mít k dispozici celý kádr hráčů, zdravotní problémy trápí jen Michala Švece, který stále laboruje se zraněním pravého kotníku.

Racing Štrasburk je v plné přípravě na začátek francouzské ligy, v úvodním kole jej 30.7. čeká AJ Auxerre, dalším soupeřem bude Olympique Lyon. Jsou to tedy stejní soupeři, se kterými se utkala v přátelských duelech Slavia. Racing bude startovat v letošním ročníku poháru UEFA díky vítězství v ligovém poháru - ve finále na Stade de France Racing porazil SM Caen. V ligové tabulce skončil až na jedenáctém místě. Tým vede od října minulého roku trenér Jacky Duguépéroux, který v létě prodloužil smlouvu o další dva roky. Duguépéroux je bývalým hráčem Racingu, v roce 1979 s ním vybojoval titul.

Večerní zápas začíná v Hagenau v 18:00 a můžete ho sledovat na našem webu v online reportáži. (Pokud se vám neotevře okno s online přenosem při vstupu na naše stránky, klikněte na červený odkaz LIVE, který najdete v pravé části obrazovky.)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články